lördag 31 juli 2010

Sonisphere-veckan: WARRIOR SOUL

Tänkte tillägna Sonisphere-festivalen veckan som följer genom att presentera de band som spelar på tillställningen.
Första bandet ut på ena av de båda huvudscener är amerikanska WARRIOR SOUL. Bandet bildades i slutet av 80-talet och var aktiva fram till 1995 med sin punkanstrukna heavy metal och politiska texter.

Bandet låg på is under tiotalet år men i samband med att bandets katalog återutgavs under 2006 samlade sångaren och grundaren Kory Clarke ett nytt gäng musiker under namnet WARRIOR SOUL. Efter ett antal "återförenings"-konserter började bandet spela in nytt material och albumet "Destroy the War Machine" släpptes 2009. I mina öron är detta ganska traditionell heavy metal, inte dåligt alls även om det ligger lite vid sidan av vad jag helst väljer i mina lurar. Du kan höra det senaste albumet på Spotify och nedan den snygga videon till Bad News Rock 'N roll Boyfriend.



onsdag 28 juli 2010

BEHEMOTH spelar in...

Ny video till singeln Alas, Lord Is Upon Me från "Evangelion". Det blir nog mer av BEHEMOTHs konstfulla "blod och slask"-tema även denna gång... Nedan tesern och "making ov"-videon.





måndag 26 juli 2010

EYECULT och Veckans Spotifylista

Jag veet, det var flera veckor sedan sist, men det får heta "veckans lista" i alla fall...

Senaste veckan har jag lyssnat mycket på Västeråsbandet EYECULT, vars black metal-debut jag recenserar för WeRock. Tyvärr finns de inte på Spotify, men du kan lyssna på några låtar på EYECULTs Myspace. Mycket intressant bekantskap, det ser ut att även bli en intervju. Recensionen publiceras i månadsskiftet

Lyssnandet i övrigt har bjudit på en rejäl blandning, så i listan återfinns låtar från IN FLAMES "Soundtrack to Your Escape", EMBRACEDs "Amorous Anathema", BEHEMOTHs "Zos Kia Cultus", TREMORs debutalbum "This is Primitive Hate" och DEFTONES nya album "Diamond Eyes". Hoppas du blir lite nyfiken och att något även passar din smak.

Veckans Spotifylista

söndag 25 juli 2010

APOCALYPTICA "End of Me"


Nu är den här. Videon till "End of Me" vars tillkomst gick att följa i den "making of"-video jag skrivit om tidigare.

Den som följt bloggen ett tag vet att jag kan vara ganska njugg mot de flesta musikvideor... Denna kommer heller inte toppa årets (förmodat korta) bästa musikvideo-lista, men den går för all del att fördra. Det är snyggt, det ger visst utryme åt musikerna och det är en inte alltför tokig historia. Tycker jag, vad tycker du?


Lägger också med lite liveklipp från bandets spelning i Mexiko. Ett gäng finska pojkar som fortfarande inte riktigt fattat att de är rockstjärnor...



MysteryGuitarMan



lördag 24 juli 2010

Sonisphere-nytt

"Sveriges största festival" säger Sonisphere nu när man nu sålt de 45 000 biljetterna. Ja, visst är det galet stort (sen om det är en "riktig" festival när det bara utspelas under en dag kan man ju ha åsikter om). Spelschemat är släppt:



Första band på scen klockan 12 alltså. "När sista artisten spelat klart stänger området". Utöver de två huvudscenerna kommer det även att finnas en mindre scen där "nya spännande akter" ska få chansen, inga bandnamn släppta ännu.

Det ska bli fruktansvärt kul att se alla de här banden; ANTHRAX, ALICE COOPER och IGGY som jag inte sett tidigare, SLAYER som vi såg på Globen för tre år sedan och naturligtvis IRON MAIDEN som jag sett de tre senaste gångerna de varit i Sverige, och som alltid bjuder på en fantastisk show och som jag aldrig kan tröttna på.

Efter några veckors uppehåll "nystartar" Sonisphere nästa helg med en tredagarsfestival i England för att sedan avsluta i Sverige och Finland helgen därpå. Läs om Sonisphere Prag på WeRock, där vi också har öppnat en omröstning om bästa band av de stora som ska uppträda här i Stockholm.

Poison - annars blir jag besviken...

torsdag 22 juli 2010

Intervjuer på WeRock

Senaste veckan har WeRock.se förgyllts med två intervjuer. Martin har snackat med Ryan Glisan från Coloradobaserade ALLEGAEON om bland annat metalscenen i mellanamerika och om bandets förkärlek för texter om vetenskapliga fenomen.

Robert har ett i viss mån "godag yxskafts"-betonat samtal med sångaren Mordechai von Renvaktar i svenska ISTAPP som just släppt sin debut, "Blekinge". Som någon kommentar påpekar får man inte reda på så väldigt mycket mer om bandet, vilket inte ska lastas intervjuaren, men underhållande läsning är det!

Dessutom bjuder Robert, efter en förhandslyssning av plattan, på en genomgång spår för spår av BLACK LABEL SOCIETYs kommande album "Order Of The Black". "Du får fina ballader, grymma riff och låtar med mer sväng än en landsväg i Alperna" heter det bland annat där. Så nog blir man lite nyfiken, även om BLS inte är riktigt ett favoritband för mig.

måndag 19 juli 2010

Nytt ENSLAVED-album i september


Två år efter plattan "Vertebrae" är ENSLAVED åter aktuella med nytt album, utgivningsdatum för "Axioma Ethica Odini" är satt till 27 september. Detta är goda nyheter, "Vertebrae" är en platta jag gillade när den kom och som bara blivit än bättre med tiden.

Grutle KjelsonI min recension av "Vertebrae" rekommenderade jag att "man låter alla tankar på norsk black metal fara" vid lyssningen, men visst har de ändå sina rötter där. Den gången fick jag associationer av både PINK FLOYD och DREAM THEATER, och till viss del tänker jag på dem som "Norges OPETH".

Jag har inte hittat några smakprov från kommande album, men lovar försöka återkomma med det.

Här kan du läsa en intervju med sångaren Grutle Kjelsson på WeRock, genomförd av Shadows i samband med släppet av förra plattan.

lördag 17 juli 2010

Ny Maidenvideo

Tre veckor kvar till Sonisphere och i dagarna har huvudbandet IRON MAIDEN släppt ny video till plattan som släpps en vecka därefter, denna gång med inledningslåten Satellite 15...The Final Frontier. Förra året hittade jag totalt tre musikvideor värda att lägga sin tid på. I år har jag ännu inte stött på någon, och denna är definitivt inte nån kandidat den heller... Finns det en millisekund av denna film som inte har gjorts och setts förut? Ska det vara roligt? Häftigt? Ironiskt? Jag fattar ärligt talat noll. (Nu har jag klart gått över gränsen för Bara Bra Saker, så jag stannar där.)

Låten är helt okey tycker jag, om än inte särskilt spännande. Hrm, varsågoda :)



fredag 16 juli 2010

3-årslistan - TREMOR

Tog 3-årslistan slut med Thåström? Nä, tio band/album var utlovade och nio har presenterats. Jag bara kom av mig lite där.

Sist i bokstavsordningen av de tio band som har haft särskilt stor betydelse för bloggen och för mig musikaliskt under de tre år Kims blogg har funnits, är det band som på sätt och vis kanske betytt allra mest. TREMOR, bandet som har gett mig mod att våga lyssna och ta in helt nya musikaliska intryck, mod att älska musiken helt för sin egen skull.

Detta är norsk svartmetall när den är som bäst. Inträngande, rå, vacker, känslig och smart musik. TREMOR, mitt raster för att hitta in i och ut ur black metal-träskets ständiga gungfly...

Ole Alexander Myrholt, som också är ena halvan av tidigare listade ENSLAVEMENT OF BEAUTY, ligger bakom detta projekt som 2006 gav ut albumet "This Is Primitive Hate" och två år senare släppte den minst lika svarta pärlan "Lipsynced whith Satan EP".

Multimusikern Myrholt har för närvarande - som alltid :) - ett nytt projekt på gång, den här gången "death/horror metal" vid namn THOSE LEFT BEHIND. Debutalbumet, "Horror Classics - and other tributes to the darkside", släpps nu i månadsskiftet och jag är ganska så nyfiken på vad han hittat på denna gång...

TREMOR-EP:n representeras av titelspåret Lipsynced whith Satan samt låten Vampiri di Praga i den uppdatterade och nu kompletta 3-årslistan på Spotify.

TREMOR inspirerade mig också att ge mig på egen uppladdning av låtar på Youtube. Tror alla spår från EP:n varit uppe på bloggen utom denna BATHORY-cover, Satan My Master.



tisdag 13 juli 2010

Tjejer och hårdrock på WeRock

Fredrik "Blasphemedia" Sandberg skriver en intressant krönika på WeRock kallad "Tjejer – det nya svarta?" En del intressanta iakttagelser från årets Metaltown delar han med sig av, det ger upphov till en hoper funderingar. Läsning rekommenderas och lämna gärna din kommentar, Fredrik och WeRock vill gärna ha respons på texten.

Även ett knippe mitt-i-månaden-recensioner har publicerats på WeRock på nya albumen av Allegaeon, Howl, Korzus och sist men inte minst, Torture Divisions senaste tre-låtars download-EP. Läs vad som skrivits tidigare här på bloggen om Torture Divisions tidigare musikutgivningar.

måndag 12 juli 2010

Nya band till Sonisphere

Äntligen en uppdatering på Sonisphere Stockholms hemsida (vilken för övrigt lätt kan utses till årets tristaste festivalsida...) som hålls 7 augusti



Det är Nicke Anderssons nya band Imperial State Electric som tar plats på festivalen tillsammans med amerikanska Warrior Soul. Inget av dem är direkt nåt drömband för mig, men båda ska bli kul att se på scen iaf.

Här läser du Jontes
recension av Imperial State Electrics debutalbum på WeRock.


Bilder från Wikipedia.

onsdag 7 juli 2010

DEFTONES - "Diamond Eyes"

DEFTONES har jag inte lyssnat på mycket under senare år. Deras "Saturday Night Wrist" från 2006 var inte riktigt vad jag hoppats från dem. Singeln Hole in the Earth höll länge, men i övrigt fastnade jag aldrig riktigt för plattan. I maj släpptes uppföljaren, "Diamond Eyes", och det är tung och vacker musik bandet bjuder på här. Basisten Chi Cheng ligger ledsamt nog sedan en olycka november 2008 i koma, och kanske har detta påverkat stämningen på plattan som är samtidigt kraftfull och lite dämpad. Kanske återkommer jag mer utförligt efter fler lyssningar men för nu vill jag bara bjuda på titellåten med video nedan.

lördag 3 juli 2010

Nytt på WeRock

En intressant intervju med Tommy Dahlström från AEON ligger nu uppe på WeRock och dessutom naturligtvis månadens skivrecensioner.

Album som behandlas denna omgång är bland andra de av Ozzy Osbourne, Soilwork och inte minst det nya albumet av Watain. Själv recenserar jag det mycket intressanta NETHERBIRDs "Monument Black Colossal".