måndag 31 januari 2011

Nytt på Getaway Rock

Nya bandsläpp från Getaway Rock Festival: PAPA ROACH och THE UNGUIDED.

THE UNGUIDED är det nya bandet med de avhoppade SONIC SYNDICATE-bröderna Richard och Roger Sjunnesson tillsammans med likaledes avhoppade sångaren Roland Johansson.

Trevliga bokningar även om det inte känns så jättemärkvärdigt. Lite nyfiken är jag på vad nystarten med THE UNGUIDED kan innebära och PAPA ROACH är ett band som "alltid funnits där" och vore kul att se någon gång.

Förra veckan bekräftades också Hank von Helvetes (TURBONEGRO, Cornelis-filmen) nya industri metal-band DR MIDNIGHT AND THE MERCY CULT, en så kallad "supergrupp" även med medlemmar tidigare från bl a MARILYN MANSON och SATYRICON.

söndag 30 januari 2011

HELLHAVEN och THOSE LEFT BEHIND

Äntligen ett datum för släppet av debutplattan från norska death metal-bandet THOSE LEFT BEHIND och den 15 mars är dagen som gäller.


Flitig som alltid är sångaren och frontmannen i bandet, Myrholt, som just i dagarna börjat spela in nytt album även med bandet HELLHAVEN, ett metalband med kanske lite mjukare stil och med elektroniska inslag. Men fortfarande med sångarens karaktäristiskt själfulla röst, om än ute på lite annorlunda äventyr i den här musikaliska omgivningen. Det här kommer att bli jättebra!

Sonisphere Sverige 2011??

Ja, blir det något Sonisphere i Sverige 2011? På den gemensamma hemsidan står för Sveriges del bara "Comming soon" medan de andra länderna för fullt diskuterar datum, band och ifall "The Big Four" kommer spela. Apocalyptica är bokade till Spanien, men vad händer för Sveriges del?


facebook gjordes senaste uppdateringen 25 november 2010. Om det nu inte blir nån festival vore det ju fint att få veta det. Nå, jag hoppas ännu, och hoppas naturligtvis på att "The Big Four" - Metallica, Slayer Anthrax och Megadeth - spelar. Såg METALLICA på Sonisphere 2009 och SLAYER och ANTHRAX 2010 så det vore fint med "tredje gången gillt" och alla fyra 2011!

fredag 28 januari 2011

Och THE HAUNTED bjuder också på lite fredagsgodis...


Wohoow, en galet snygg omslagsbild till THE HAUNTEDs kommande album, "Unseen"!


Och så här ser låtlistan ut:
01. Never Better
02. No Ghost
03. Catch 22
04. Disappear
05. Motionless
06. Unseen
07. The Skull
08. Ocean Park
09. The City
10. Them
11. All Ends Well
12. Done

Andraspåret No Ghost framförde bandet på P3 Guld-galan i lördags, du ser framförandet nedan.

IN FLAMES lyssnar på "Sounds of a Playground Fading"

Precis lika retsamma som de brukar vara...

IN FLAMES lyssnar på sitt nymixade album och vi bjuds in - att titta på! Nåja, det står väl inte på förrän de släpper lite ljud också. Får man hoppas.

Det börjar byggas upp en sån där rent fysisk längtan efter att få höra, åtminstone delar av, "Sounds of a Playground Fading"!

torsdag 27 januari 2011

Not Strong Enough med APOCALYPTICA

Senaste videon med låten Not Strong Enough är inte mitt absoluta favoritspår från APOCALYPTICAs senaste album "7th Synphony", men ändock en mycket bra låt som jag mer än gärna delar med mig av.

Min recension av albumet på WeRock.se

onsdag 26 januari 2011

Spellemannprisen i hårdrocksklassen

Fyra akter är nominerade till metalklassen i norska Spellemannprisen, närmsta motsvarigheten till svenska Grammis. De nominerade är ENSLAVED med "Axioma Ethica Odini", norska SHINING med "Blackjazz", IHSAHN med "After" och SOLEFALD med "Norrøn Livskunst".

Jag har hört alla plattorna, om än inte lyssnat lika mycket på alla, och vilken jag sätter främst behöver jag inte tveka om. Här är min recension på WeRock. Vinnaren utses 5 mars.

tisdag 25 januari 2011

NP: VREID - "V"

"Hvall" med VREID, Paris 2007. Foto: Vassil, Wikipedia

Lyssnar just nu intensivt till norska VREIDs kommande album "V". Dels naturligtvis för att WeRock snart har deadline för månadens recensioner, men framför allt för att det är så bra att jag bara inte kan släppa det i alltför långa stunder..

Jag ska inte säga mycket mer nu, utan hänvisar till videon nedan, första från plattan (inget för den alltför kräsmagade), och även till tidigare material på Spotify. Mer om bandet och plattan i recensionen på WeRock snart.



VREIDs femte album, "V", släpps 7 februari av Indie Recordings.

måndag 24 januari 2011

Första singel från RISE AGAINST

Tim McIlrath. Foto: Hugo Chisholm, Wikimedia
Sjätte plattan med RISE AGAINST ges ut 15 mars och en första singel har släppts. Plattan är betitlad  "Endgame" och nedan kan du höra låten, Help is on the Way.

Dagarna efter skivsläppet, 19 mars, kommer RISE AGAINST till Sverige och spelar på Annexet, Stockholm. Vi har varit på väg att se dem flera gånger när de varit i Sverige, men missat av olika orsaker. Denna gång ska det bli av!

söndag 23 januari 2011

SABATON på WeRock

Sabaton 2010. Foto: Mats Manhammar
WeRock-kollegan Mats Manhammar är ett stort fan av SABATON och under hösten såg han bandet vid inte mindre än tre tillfällen när deras turné nådde syd- och mellansverige. Vid konserten i Ronneby tog han också tilfället i akt att samtala med sångaren och frontmannen Joakim Brodén.

Det är alltid roligt när man märker att intervjuaren är både väl insatt och djupt intresserad av det han pratar om och har du det minsta intresse för bandet och deras musik kommer du garanterat gilla att läsa intervjun och liverecensionen.

Här hittar du intervjun med Joakim Brodén och recensionen från konserten i Ronneby.

lördag 22 januari 2011

MESHUGGAH jobbar på ny platta


MESHUGGAH jobbar på nytt material för uppföljaren till 2008 års album "obZen".

I intervjun nedan ser vi trummisen Tomas Haake, som pratar, och sångaren Jens Kidman, som nickar och säger "yes" och "hrm" ett par gånger.

Haake berättar att inspelningen denna gång blir lite mer "old school", såtillvida att de mer planerar att repa låtarna gemensamt, innan de spelar in de olika instrument var för sig. "Maybe not try to be as anal about every single little hit [that] has to be super-tight but be more focused on the vibe of a track and let some of those tiny errors slip through. I think that kinda breeds a bit of life into a song."

Albumet planeras att släppas i augusti-september i år.
På WeRock hittar du min recension av förra plattan "obZen".

WeRock: intervju och tävling med Årets debutanter

Tintin Andersen. Foto: "Kapten Jack"


WeRocks läsare utsåg Årets debutanter och nu har vi publicerat en intervju med vinnarna, PRAY FOR LOCUST, via trummisen Simon Corner.


Dessutom kan du vinna bandprylar, ett signerad ex av debutplattan "Swarm" och en t-shirt från PRAY FOR LOCUST genom att svara på en enkel(?) fråga. Till tävlingssidan.


Här hittar du också WeRocks recension av "Swarm" och plattan på Spotify.

fredag 21 januari 2011

THE HAUNTED spelar i P3 Guld. Peter Dolving ryter till om vargen.

Peter Dolving på Metaltown 2008 (eget foto)

Imorgon kväll, lördag, kan ni höra och se THE HAUNTED på P3 Guld-galan. I radio efter 20.00 och i SVT1 kl 21.30. Nedan ett par klipp från HAUNTEDs spelning på Arenan, Falun förra helgen. Först lite från spelningen och fansens kommentarer och därefter i andra klippet Dolvings utläggning om vargen och människan...

THE HAUNTEDs nya album "Unseen" ute i slutet av april.


torsdag 20 januari 2011

MELECHESH gör video till Grand Gathas Of Baal Sin

MELECHESH. Foto från bandets Myspace
MELECHESH har avslutat inspelningen av sin video för låten Grand Gathas Of Baal Sin från fjolårsalbumet "The Epigenesis", en platta som jag recenserade på WeRock i höstas och sedemera placerade så högt som på tredje plats på årsbästalistan.

Nedan ett "making of"-klipp från inspelningen och därefter hela låten, dock utan rörlig bild. Videon lär komma snart. Det här är grymt bra musik, "orientalisk black metal" kan hyfsat beskriva vad det är, och du kan lyssna till hela albumet "The Epigenesis" på Spotify. Gör det!


WeRock har blivit med Facebook

WeRock finns nu på Fecebook. Välkomna dit och ta del av och delta i samtalet!

onsdag 19 januari 2011

OPETH till Getaway Rock

Bandsläpp idag till Getaway Rock festival: BULLET FOR MY VALENTINE, OPETH, KREATOR, SONATA ARCTICA, AGNOSTIC FRONT, EVERGREY och NIFELHEIM.

OPETH på Cirkusmars 2010. Foto: eget
OPETH med nytt album på gång är naturligtvis en höjdare. Konstarterar att black metal blir väl representerat i Gävle i år med IMMORTAL, MARDUK och nu NIFELHEIM. Festivalen tar in på Metaltowns "försprång" vad gäller bästa bokningar... Fast det är klart att Göteborgsfestivalen har en inbokad Grammisvinnare.

tisdag 18 januari 2011

APOCALYPTICA på turné

APOCALYPTICA startar på fredag en omfattande vårturné som inleds i Slovenien och centraleuropa för att i mars gå över till USA och senare åter til Europa. Inga datum i Sverige är dock utlovade än, tyvärr. Jag tycker de svenska arrangörerna är dåliga på att boka detta finska musikaliska unikum. Hoppas dock på att det blir ändring snart. Sommarfestivalerna är inte fullbokade än :)

Nedan ett fantastiskt klipp med en favoritlåt från senaste plattan "7th Symphoni", Bring Them To Light här tillsammans med Kyo, sångare från japanska DIR EN GREY. Amazing!

Kul omröstning på bloggen Metal!

Kirk Hammett, Metallica (eget foto)
Världens bästa gitarrist?

Chief Rebel Angel drar igång en kul omröstningsserie på bloggen Metal för att utse värdens bästa hårdrocksgitarrist. Den som följt den bloggen ett tag känner igen konceptet från förra årets VM i Hårdrock.

Denna omgång startar med två amerikanska kvalmatcher. Jag har dock ännu inte bestämt hur jag ska rösta i dessa... Kul blir det i alla fall helt säkert att följa detta, både omröstningarna och vidhängande diskussioner som man nog kan räkna med kommer att uppstå!

måndag 17 januari 2011

Bästa svenska debutalbumet 2010!

Ja, enligt WeRocks omröstning är den bästa albumdebuten 2010 "Swarm" med PRAY FOR LOCUST.


I konkurrens med debuter från uppmärksammade band med sedan länge etablerade musiker såsom IMPERIAL STATE ELECTRIC, NECRONAUT och inte minst GHOST, lyckades alltså PRAY FOR LOCUST och deras fans mobilisera sina styrkor att sätta in sina krafter för att idolerna skulle vinna. Och en övertygande seger blev det till slut! Stort grattis till bandet, fansen och albumet "Swarm".

Vissa engagerad fans bidrog också med mer än den egna rösten. Instruktionerna här till höger las ut på bloggen Viggo Andersen - Claim your digital space.... All cred till så dedikerade fans!

Det kommer givetvis bli en uppföljning av segern med både en intervju med PRAY FOR LOCUST och en tävling där man kan vinna, ja just det, PRAY FOR LOCUST-prylar :)

Och nu vill du naturligtvis se och höra mer av bandet och plattan som utsetts till fjorårets bästa debut. Det är bara att ta sig vidare till WeRocks sida om alla kandidatena och därifrån både till recension av plattan, bandets Myspace och skivan på Spotify.

söndag 16 januari 2011

In Flames gav besöksrekord

Denna vecka har inneburit ett rekord av besökare här på bloggen. Oavsett man räknar unika besökare, to-talbesök eller sidvisningar har bloggen haft ungefär dubbelt så många besökare denna vecka som en "normal" vecka. Givetvis är det mycket skrivandet om IN FLAMES som gjort att många nya besökare hittat hit - väl-komna hit förresten :) - vilket visas av bl a att den enskilda sökning som lett flest besökare hit är "Sounds of a Playground Fading", titeln på IN FLAMES kommande album. Roligt är också att konstatera att besökarna i snitt klickar sig vidare til minst ett inlägg till. Hoppas var och en hittade fler intressanta grejer.

Peter Beste, populär på bloggen
En sak som förbryllar mig i statistiken sedan länge är dock det stora intresset för ett SPARZANZA-inlägg... Oavsett vilka inlägg som slåss om mest besökare återkommer ständigt två. Dels True Norweigan Black Metal av Peter Best vilket säkert har sin förklaring i inlednings-frasen, dels, och för mig mindre begripligt, I afton Sparzanza. Det skulle vara kul om någon hade en förklaringsteori? Är Sparzanza verkligen populära?

Nåja, slut på bloggnavelskåderiet. Imorgon är första dagen på en ny vecka med nya nyheter :)

Nytt från Children of Bodom

Som jag skrivit om tidigare är ett av de släpp jag väntar mycket av i år den sjunde studioplattan med CHILDREN OF BODOM. Det är fak-tiskt inte så länge sedan jag först träffade på det finska melodisk death metal-bandet, jag såg dem första gången på Hovet 2006 tillsammans med IN FLAMES och SLAYER i Unholy Aliance-paketet.

Nya albumet "Relentless Reckless Forever" släpps 8 mars och nu är alltså första singeln ute (Tack för tipset Mattias). Och det låter, efter ett par lyssningar, riktigt bra och samtidigt som det svänger fint är det riktigt CHILDREN OF BODOMskt. Även om sångaren Alexi Laiho själv säger att "It's not your typical Bodom sound, but it's one of my favorites and heavy as hell." och "The single is a total party song". Det här får i alla fall mig att se fram emot plattan med tillförsikt.

lördag 15 januari 2011

Nytt på WeRock

Kollegan Martin har intervjuat Peter Uvén, basist i APRIL DIVINE, och både den intervjun och Uvéns "Top 5 just nu"-lista ligger uppe på WeRock.se. Lite överraskande fanns två av mina egna favoriter i hans topplista, en ny och en gammal som båda varit i min spelare så sent som idag. Gissa gärna vilka när du har kollat in listan :)


Sista dygnet nu att rösta på favoritdebutanten från fjoråret. Söndag 24.00 stänger vi omröstningen.

fredag 14 januari 2011

"Sounds of a Playground Fading"

Bollnäs-Martin och Fridén lyssnar intensivt på råmixen
Fotot taget från Bollnäs-Martins facebook
Dagens sändning av Radio Bandits "För Tidigt"-program var den sista från IN FLAMES studios. Dagen till ära var Anders Fridén med i sändningen och utlovat var lite efterlängtad info om den kommande plattan. Men först skulle det pratas whisky... Vilket det gjordes i 15-20-25 minuter, minst. Med provsmakning mm. Nog för jag gillar whisky, och nog för jag gärna skulle prova In Flames-whiskyn, den omtalade 73-an, men lite frustrerande blev det.

Nå till sist släpptes en del nyheter iaf så jag för-söker sammanfatta vad som framgick om nya plattan. IN FLAMES kommande tionde album ges ut i maj/juni och kommer att innehålla 13 låtar. Plattans titel är "Sounds of a Playground Fading". Albumet håller just nu på att slutmixas i bandets egen studio i Göteborg av Anders Fridén och Roberto Laghi, som var medproducent även på "A Sense of Purpose"-plattan för tre år sedan. Mixandet beräknas vara klart om 1-2 veckor.

Bollnäs-Martin hävdar att plattan låter "mörkare" men det var Fridén inte riktigt med på. Däremot var de överens om att Anders Fridén "sjunger mer" på denna platta, eller som han själv sa att det är "mer sång och mindre gruff". Och det har ju varit en utvecklingstendens under de senaste albumen att han använder ett allt bredare sångregister och minskar på skrik och growl. Fridén framhöll att vokalister liksom andra musiker vill "förädla sitt instrument" och utveckla sin sångteknik.

Det enda som egentligen avslöjades om låtarna var att en av dem bär samma titel som albumet, att det finns en pigg liten låt på endast 1:30 och att det förekommer överraskningar som ljudet av knarrande golv och musik från en tramporgel... På sin facebook nynnar Martin i samband med lyssningen "Nanana..enter tragedy..nana..". Men inte ett enda ljud från mixarna släpptes ut i etern, så nu är det bara att vänta!

På facebook började genast kommentarerna och diskussionerna om hur albumets titel ska tolkas. Vad menas här med "playground" och vad syftar "fading" på? Någon föreslår att det här är sista plattan av bandet men det har verklign inte varit några sådana tongångar i studion under veckans Banditsändningar.


IN FLAMES kommande album har titeln...

... "Sounds of a playground fading".

Albumet är planerat att innehålla 13 låtar, en med samma namn som albumtiteln. Plattan är i princip klar, 1-2 veckors mixning återstår. Och som sagt, den ska släppas före sommaren. Längta!

IN FLAMES album släpps i maj!

IN FLAMES hoppas kunna släppa sitt nya album i maj, berättade just Anders Fridén på Radio Bandit. Vill du veta albumets titel också? Knäpp på radion eller gå in på Bandit Rock och lyssna på nätet. Ska avslöjas nu efter klockan 9 är det sagt :)

torsdag 13 januari 2011

BEHEMOTH på radion ikväll

Foto: Vassil, Wikipedia


I P3 live nu ikväll klockan 20.30 sänds en upptagning från BEHEMOTHs konsert på Sweden Rock Festival 2010.

Gällande Nergal vet jag inte annat än att han kämpar på mot sin leukemi. Det är bara att hålla tummarna och önska att det går bra.

Nybokat på Getaway Rock festival

ALICE COOPER, och dessutom CORROSION OF CONFORMITY, HELLYEAH och GRAVEYARD, är bokade till sommarens Getaway Rock festival i Gävle. Nu kanske jag är gnällig men bokningarna känns inte lika "heta" som dem man frestade med förra året. Så här långt. Det är en bit kvar till 7 juli än...

Än så länge "leder" dock Metaltown bokningsligan för sommaren med hästlängder, med band som AT THE GATES, WATAIN och SYSTEM OF A DOWN bland flera. Ja, enligt mina preferenser då.

onsdag 12 januari 2011

WeRock-aktuellt


Mitt i månaden-recensionerna är publicerade på WeRock.se. För min del har jag dykt djupt ner i norska black metal-bandet ISKALDs tredje släpp, ett album som tar ett steg bakåt mot rötterna jämfört med förra albumet, "Revelations of reckoning day", som jag skrev om för ett par år sedan. Läs mer i recensionen om vad jag har att säga om "The Sun I Carried Alone".

Kollegerna skriver också om nya plattorna från GHOST, WOE och EXHALE.

GHOST är också ett av de band som deltar i kampen på WeRock om vilket som var den bästa svenska debuten 2010.

Ni har denna vecka ut på er att rösta på favoritbandet. Glöm inte göra det!

Inte så mycket IN FLAMES-nytt...

Det var inte så mycket IN FLAMES-relaterat i Radio Bandits "För Tidigt" idag - av det jag kunde lyssna till i alla fall. Ett par av medlemmarna i HARDCORE SUPERSTAR var på besäk i studion och snackade om turnéliv mm.


Imorgon är dock sagt att Daniel Svensson ska vara med i studion. Hade jag chans att ställa en fråga skulle jag fråga IN FLAMES-trummisen om det fortfarande är något liv i hans andra band, SACRILEGE GBG där han inte bara trummar, utan även sjunger. Och sjunger gör han med den äran, som jag konstaterade redan här på bloggen för ett par år sedan.

Senaste skivsläppet skedde dock 1997, så det kanske inte är så stort hopp om nytt från det bandet längre, även om deras Myspace inte är dödad ännu...

Nedan Feed The Cold från plattan "Fifth Season", 1997.

tisdag 11 januari 2011

Peter Iwers om nya In Flames-plattan


Som nämnts tidigare sänder Radio Bandits morgonprogram För Tidigt från IN FLAMES studios denna vecka.

På bilden Bollnäs-Martin i en av maskerna från Mirror's Truth-videon (bilden tagen från IF:s facebook).


Peter Iwers på Gröna Lund 2008 (eget foto)

Peter Iwers var hemma i studion och med i programmet denna morgon. IN FLAMES-basisten pratade lite om nya albumet, 12-13 låtar inspelade och "råmixade". Iwers sa inget direkt överrrumplande kanske, men det nämndes ett "något mörkare" sound, en fortsatt utveckling - ingen kan alltså vänta sig at IF "återgår till sina rötter" eller nåt liknande - och att det naturligen kommer bli annorlunda "eftersom IN FLAMES är en kvartett nu". Vilket alltså i klarspråk måste betyda att någon ersättare för Jesper inte är aktuell, för närvarande iaf.

Visste man det inte förut fick man också höra att Peter Iwers idoler är IRON MAIDEN och - kanske lite mer oväntat - Tom Jones. Och även om han har träffat Tom Jones, och flera gånger IRON MAIDEN, vill han ändå "unna sig själv att vara fan". I sin egen roll som musiker och idol är "strävan att aldrig bete sig som en dryg person". (Som ni förstår är mina citat ungefärliga, utifrån radiolyssningen)

Räkna med att det kommer fler små referat från programmet här på bloggen under veckan. Jag lyssnar så mycket jag har möjlighet till. Säkert kommer de övriga IN FLAMES-medlemmarna också dyka upp i studion vartefter.

måndag 10 januari 2011

Att se fram emot under 2011

Vad jag ser mest fram emot musikaliskt under 2011? Ja, det finns två kategorier: det jag mest av allt vill ha, och det jag vågar räkna med ska hända.

1.
* ENSLAVEMENT OF BEAUTY återupptar samarbetet och ger ut sitt fjärde fullängdsalbum.


* ENTER THE HUNT ger ut sitt andra album, "Empires Fall", uppföljare till 2006 års "For Life. 'Til Death. To Hell. With Love."


Så, det var drömmarna, klart att jag hoppas att både ETH och EOB samlar ihop sig under året och faktiskt släpper nytt, men våga tro på det? Nja..

2. Dock finns det mycket annat att glädjas åt framöver, inte minst på den svenska fronten:

* THE HAUNTED släpper nytt album, "Unseen", i slutet av mars
* OPETH kommer med sitt nya album till sommaren
Och framför allt:
* IN FLAMES släpper också nytt album till sommar/höst. Följ "För Tidigt" i IN FLAMES-studion denna vecka, så kanske mer i fallet avslöjas :)

Dessutom mer internationellt:
* EVANESCENCE släpper sitt tredje, uppskjutna album till våren.
* CHILDREN OF BODOM, "Relentless Reckless Forever" i mars
* CAVALERA CONSPIRACY - "Blunt Force Trauma" också i mars
* SAMAELs "Lux Mundi" har inget datum ännu men kommer under året, se min recension på EP:n "Above" på WeRock så förstår ni att det blir bra :)
Bara för att ta några av dem som blir intressant att ta del av. Det blir mycket bra grejer i år också tror jag.

3. Och spelningar och festivaler förstås
Hittills bara Metaltown bokat - åtminstone i huvudet...

Det blir nog mången anledning att fylla på den här listan vartefter. Vad ser du fram emot?

söndag 9 januari 2011

Bandit In Flames


Bollnäs-Martin med Peter
på Sonisphere 2010 (eget foto)
Imorgon bitti slås radioportarna upp för en veckas Banditradio sänd från IN FLAMES studior i Göteborg. Mitt favoritradioprogram "För Tidigt" sänder alltså från favoritbandets lokaler. Gissa om jag hänger på låset när Bollnäs-Martin drar igång kl 06.00 imorgon bitti! Och eftersom radiokanalen då blir en man kort i Stockholm blir det Nima som sänder på kvällen. Dubbel vinst för lyssnarna alltså :)

Självklart hoppas vi få höra en massa om, och förhoppningsvis något från, inspelningen av det nya albumet under veckan... "Räkna med exklusiva intervjuer med bandmedlemmarna och en hel del överraskningar..." skriver IN FLAMES på sin Myspaceblogg. Ja tack, det räknar vi gärna med :)

lördag 8 januari 2011

Wo-ho-how!

Talar för sig själv...

En sista lista...

...för 2010.

Foto: Krzysztof Zatycki, Wikimedia

Jag inser att jag är skyldig läsarna en lista till, som jag annonserat om tidigare då jag bad om tips till Årets musikvideor. Förra årets lista var kort... och årets blir ännu kortare, trots de tips jag fått från olika håll.


Visst har jag sett några till som är okey, men bara denna som är värd att hamna på årslistan. Varsågoda, ett mästerverk: BEHEMOTH




torsdag 6 januari 2011

WeRocks samlade årslista

Sådärja, nu är alla skribenternas topplistor poängsatta och sammanräknade, och en gemensam årsbästalista föreligger. Tre av de album jag har i min egen tio-i-topp återfinns också på WeRocks samlade årstopplista. Vilka det är? Varsågod och gissa, eller klicka dig dit för att kolla helt enkelt.

Dessutom har vi fått in kommentarer på ett par enkla frågeställningar vi ställde ang. listan från lite olika musiker och andra aktörer som vi haft kontakt med under året, bland annat från Nima Dervish, skribent på Close-Up, vars blogg jag brukar rekommendera så snart det finns minsta anledning att nämna den. Som nu :) Mycken klokskap sprids det där.

Kommentar till listan finns också från min norska favoritmusiker, sångaren och frontmannen i ENSLAVEMENT OF BEAUTY och TREMOR. Ja, jag vet att det var länge sedan Ole Alexander Myrholt och hans musik nämndes här på bloggen. Men det är nytt skapande på gång, nu i banden HELLHAVEN och THOSE LEFT BEHIND. Jag lovar det kommer mer info här vartefter :)

Du kan också njuta mängder av fantastisk musik via årsbästalistan på Spotify. Hela 7 timmar musik med bland det bästa som 2010 bjöd på!

tisdag 4 januari 2011

Årets bästa svenska debut?

Bästa debuten?
Vilken var 2010 års bästa svenska debut? Det frågar vi oss på WeRock just nu och har lagt upp åtta noga utvalda kadidater till titeln på startsidan, för omröstning bland läsarna.

Vi har också samlat en massa länkar till våra recensioner och intervjuer, bandens Myspace och albumen på Spotify. Så om du inte redan vet säkert vilken hårdrocksdebut du tycker är vassast 2010 rekommenderar jag att du läser och lyssnar via länkarna, så du kan göra ditt genomtänkta val sedan!

måndag 3 januari 2011

CULT OF LUNA skriver nytt

CULT OF LUNA på Peace Love 2009
Foto: Calle Eklund, Wikimedia
Umeå-bandet som jag aldrig har givit den tid de helt säkert förtjänar. Som jag missade på Metaltown 2009. Nu meddelas att CULT OF LUNA jobbar på material för en ny platta, uppföljare till 2008 års "Eternal Kingdom", och jag känner att nu, nu är det dags att kolla upp det här bandet på allvar... Se alltså det här som ett första inlägg i mitt "undersökande arbete" om CULT OF LUNA :)

söndag 2 januari 2011

Månadsrecensioner på WeRock

Nya recensioner uppe på WeRock sedan igår. Där finns denna månad bland annat J-rock, i form av MOI DIX MOIS, norsk gothic metal signerad SIRENIA, klassisk svensk grindcore av NASUM och göteborgsmetal av DESPITE.

Själv recenserar jag denna gång den på min årslista tiondeplacerade plattan av DILLINGER ESCAPE PLANs "Option Paralysis".