tisdag 31 juli 2012

STOLEN BABIES "Naught" i september

Foto: Asentreu, Wikimedia
Det amerikanska dark cabaret-bandet STOLEN BABIES släpper sitt tredje album, "Naught", 18 september.

Förra albumet gavs ut 2006, jag skrev lite om "There Be Squabbles Ahead" här. Musiken var för mig rakt inte lätt att ta till mig från början, men nu ser jag verkligen fram emot andra fullängdsalbumet, sex år efter det första.

Nedan kan du lyssna på Tablescrap från den förra plattan.

söndag 29 juli 2012

Sommarpratare: Lars Lerin

Lars Lerin, bild från Sandgrund Lars Lerin
Ingen musiker men en fantastisk akvarellmålare: Lars Lerin. just nu i Sommar i P1. Hinner du inte nu så kan du lyssna på programmet ikväll klockan 22.00 i samma kanal. Och lite musik lär det även bli.

Jag såg en del av hans målningar på Akvarellmuséum på Tjörn för några år sedan och blev fast. Om han har något klokt att säga vet jag inte, men det ska bli spännande att höra.

lördag 28 juli 2012

Nytt SLAYER-album spelas in i september

"Vi har spelat in ett par sånger... kanske kommer de ut som en EP... eller så får de vänta till albumet som antagligen blir färdiginspelat i september..."
Ungefär så mycket angående ett kommande album får vi veta av SLAYER-gitarristen Kerry King i den korta intervjun nedan som också nämner andre gitarristen Jeff Hanneman och hans sjukdom, samt något om relationerna med METALLICA och The Big Four.

torsdag 26 juli 2012

Nytt från DEVIL SOLD HIS SOUL


Fjärde studiovideon från DEVIL SOLD HIS SOUL - roligt har de...
 

onsdag 25 juli 2012

TESTAMENT - Native Blood

TESTAMENT 2012, promobild
TESTAMENT har släppt en andra låt, Native Blood med en "lyrik-video", från kommande albumet "Dark Roots of Earth".
Nedan hittar du även det sedan tidigare släppta spåret "True American Hate", även det med textvideo.

Albumet "Dark Roots of Earth" släpps nu på fredag.  





lördag 21 juli 2012

ENSLAVEDs "RIITIIR" i september!

ENSLAVEDs tolfte studioalbum, "RIITIIR" (riter), släpps 27 september. Detta bandet är lite "old shool" vilket faktum jag delvis skyller att jag inte haft koll på att ny skiva var så nära förestående. Inga smakprov har, mig veterligen, släppts ut på nätet ännu, och vi lär väl inte få nåt recensionsex från Nuclear Blast förns tidigast dagen innan utgivningen ;) Men, men, kvaliteten på musiken tvivlar jag icke en sekund på och omslaget, som ses nedan, är så galet läckert att jag skulle köpa plattan bara på det...

Vill man kolla bandets utveckling under sina 20 aktiva år rekomenderas t ex Spotify, där rå black metal i form av ENSLAVEDs första demo "Yggdrasil" i nyutgåva kan belyssnas, och rakt därefter senaste alstret, suveräna "Axioma Ethica Odini" från 2010.

Mina recensioner på WeRock.se av "Vertebrae" (2008) och "Axioma Ethica Odini" (2010).

Låtlista "RIITIIR" (2012)
1. Thoughts Like Hammers
2. Death In The Eyes Of Dawn
3. Veilburner
4. Roots Of The Mountain
5. Riitiir
6. Materal
7. Storm Of Memories
8. Forsaken

torsdag 19 juli 2012

GRF-bildspecial på WeRock

GHOST på GRF, foto Kitty Rossander
Utöver att förtjänstfullt illustrera recensionerna från Getaway Rock tog WeRocks Kitty Rossander en mängd andra läckra konsertfoton under festivalen. Dessa publiceras nu på sajten i tre bildspecialare och den första hittar du här.

Och om du inte gjort det ännu - läs alla Martins recensioner från  Getaway Rock Festival.

tisdag 17 juli 2012

Lös korsord - vinn en DVD!

WeRock har just nu en tävling där du genom att lösa ett korsord med DANKO JONES-tema kan vinna en dvd med - ja, just det... DANKO JONES. Som korsordskonstruktör (jaja, programmet gör det mesta, men ändå) vill jag hemskt gärna ha kommentarer på hur frågorna, svaren och över huvud taget tävlingsformen fungerar.

Jag är lite orolig att det blir för "jobbigt" att skriva ut och skicka svaret med snigelpost... men det går faktiskt att skanna in och bifoga med mejl också. Tyvärr var programmet så tokigt funtat att online-versionen även gav svaren på frågorna via en knapptryckning. Dock finns det säkert fler programvaror där ute, så vi kanske provar ett annat nästa gång.

Hoppas dock fortfarande på riktigt många svar! Alla uppgifter om tävlingen nås via tävlingssidan.

måndag 16 juli 2012

Nya making of från TESTAMENT

Efter att inledningsvis Eric Peterson ordat om processen i skapandet av "Dark Root of Eaarth" har nu turen kommit till först bandets ander gitarrist, Alex Skolnick, och sedan vokalisten Chuck Billy.  
Albumet "Dark Roots of Earth" släpps 27 juli.
 
 
 

lördag 14 juli 2012

Viking Death March-video från "Dead Silence"

Som jag skrev häromdagen släpper BILLY TALENT sitt fjärde (femte om man räknar med förstlingsalstret under bandnamnet PEZZ) album, "Dead Silence", den 7 september.  
Här nedan en första låt och video, Viking Death March, från plattan. Ingen tvekan om att detta är BILLY TALENT - öset, känslan, kraften... Och bra som tusan!

KATATONIAs "Dead End Kings"-turné

KATATONIA släpper sitt nionde album "Dead End Kings" 27 augusti och har nu publicerat en turnéplan för "Dead Ends of Europe Tour" i höst. Bandet inleder på KB i Malmö 2 november och sedan blir det ytterligare två Sverigespelningar med Klubben i Stockholm 3 november och Sticky Fingers i Göteborg  13 november.  
Biljetterna släpps på måndag och jag misstänker att de kommer bokas upp rätt snabbt - det är inga jättearenor man spelar på - och det är lite jobbigt tycker jag, som har svårt att planera så här nästan ett halvår i förväg. Jag har aldrig sett KATATONIA live, så det vore verkligen tråkigt att missa.

torsdag 12 juli 2012

BILLY TALENTs "Dead Silence"

BILLY TALENTs kommande album har titeln "Dead Silence" och omslagsbilden - mycket snygg! - ser du nedan. För oss som följt den kanadensiska "punk metal"-gruppen är det stora med titeln kanske att den inte är "Billy Talent IV", vilket den logiska följden av de tre tidigare albumtitlarna skulle givit.
För mig är fortfarande "Billy Talent II" bandets bästa platta, med låtar som Fallen Leavs, Worker Bees och Red Flag. Men det lilla jag hört från nya albumet låter lovande!
"Dead Silence" släpps 7 september.  Du hittar BILLY TALENTs katalog på Spotify.

tisdag 10 juli 2012

TESTAMENT: making of "Dark Roots of Earth", del 1

Nedan bjuds en första titt på skapandet av TESTAMENTs kommande album, "Dark Roots of Earth".  
Gitarristen - och orginalmedlemmen - Eric Peterson, som skrivit det mesta av musiken på bandets senaste plattor, inleder med att berätta hur han skapat riffen och demoversioner till nya plattan.  
En första låt från albumet, True American Hate släpptes för ett par veckor sedan. "Dark Roots of Earth" utkommer 27 juli.

söndag 8 juli 2012

"..the best song I have made in my entire life!!"

"Today I have made the best song I have in my entire life!! I'm so f...in excited!!!!"

Den som uttrycker sig så här drastiskt på facebook mitt i skrivandet av nytt albummaterial är Obsidian C från KEEP OF KALESSIN. Det låter ju minst sagt fantastiskt och lovande inför kommande album. I kommentarerna lägger han dessutom till att "The last time I had THIS feeling for a song I wrote was the title track on Armada!! I stayed up all night, writing the entire track in 7 hours with all bits, pieces and details. For this track I have the excact same excitement!!" Och den låten var ju inte så illa hopkommen den...

I ytterligare en kommentar avslöjar bandet att de har både titel och release-schema klart, även om det ännu inte anges mer än att det blir en utgivning tidigt 2013. Innan dess utlovas också EP-släpp (i plural) och annan cool "stuff".

BEHEMOTH på Getaway

Adam "Nergal" Darski
Foto: Kitty Rossander
Martin är inte 100% tillfreds med BEHEMOTHs spelning på Getaway Rock Festival igår kväll, men då ska man veta att hans förväntningar på bandet är mycket höga. Vill du läsa mer om BEHEMOTH kan du också ta del av just Martins intervju med frontmannen Nergal från 2009.

Stort tack till Martin och Kitty för en mycket rapp och gedigen rapportering, inte minst med många fantastiska bilder, från GRF på WeRock.se! Alla artiklarna från festivalens tre dagar hittar ni via WeRocks startsida och arkivet för liverecensioner.

Nedan en intervju med Nergal från GRF, av Aftonbladets Mattias Kling. Ljudet är inget vidare, mycket störningar, men med lite vilja går det ändå bra att höra det som sägs.

fredag 6 juli 2012

Mer Getaway Rock Festival på WeRock.se

BLACK DAHLIA MURDER på GRF 2912
foto Kitty Rossander
Martin och Kitty öser på med nya rapporter från Getaway Rock Festival. Från torsdagskvällen recenseras THE BLACK DAHLIA MURDER och GHOST, och idag har men hunnit med dels LILLASYSTER och MESHUGGAH, dels metalcorebandet AUGUST BURNS RED.

Själv är jag glad, vilket jag kommenterat i artikeln, att LILLASYSTER får lite av den uppmärksamhet de förtjänar, det är mycket hjärta i det bandet. Däremot har jag till dags dato fortfarande inte förstått mig på GHOSTs storhet, oavsett att jag såg dem på förra årets IN FLAMES-turné; jag är inte särskilt imponerad av den scenshow "alla" andra tycks dyrka...

AUGUST BURNS RED däremot imponerades jag av redan på Metaltown 2009.

torsdag 5 juli 2012

WeRock på Getaway Rock Festival

Erlend Hjelvik, KVELERTAK
Foto: Kitty Rossander
Nä, jag kom inte iväg, men WeRock-kollegerna Martin och Kitty befinner sig nu på Getaway Rock och har publicerat sin första festivalrapportering från årets evenemang i Gävle.

Det är öppningsbandet OBITUARY och norska KVELERTAK som inleder festivalen för våra skribenters del. Mer bilder och text har utlovats under de kommande dagarna. Höjdpunkterna ikväll förväntas bli BLACK DAHLIA MURDER och VENOM, enligt mitt sätt att se iaf!

tisdag 3 juli 2012

Trasiga fåglar...

Vad är det med trasiga fåglar och albumomslag just nu?

ANACHRONAEON 2011
IN FLAMES 2011
KATATONIA 2012

måndag 2 juli 2012

DEVIL SOLD HIS SOULs No Remorse, No Regrets - videon

Förstasingenln, No Remorse, No Regrets, från DEVIL SOLD HIS SOULs kommande album, nu med video där du ser bandet i aktion på scen och i studio.  
17 september släpps "Empire Of Light".

söndag 1 juli 2012

Resensioner på WeRock, med HELLISH OUTCAST

Traditionsenligt bjuder vi på WeRock på en knippe färska skivrecensioner så här i månadsskiftet. För egen del har jag (något sent) fått ur mig mina omdömmen om HELLISH OUTCASTs debutplatta "Your God Will Bleed". Å andra sidan har känslan för plattan - "en sjujäkla resa genom 10 spår och 45 minuter" - satt sig ordentligt efter några månaders lyssning.

Kollegerna har gett sig i kast med godbitar som CANDLEMASS sista (!) album "Psalms For The Dead" och för mig tidigare okända NE OBLIVISCARIS "Portal Of I" samt SABATONs "Carolus Rex" (om vilken jag för övrigt inte alls är överens med recensenten). Alla nya - och tidigare - recensioner hittar ni via recensionssidan på WeRock.se