fredag 30 november 2012

Metaltowns första bandsläpp inför 2013

Ja, lite av en besvikelse blev det, första bandsläppen från Metaltown inför 2013 års festival, vilken annonserats ska bli utökad till tre dagar.
MARDUK, mest intressant i första bandsläppet från Metaltown

De nu presenterade banden är KORN, DANKO JONES, SABATON, BOMBUS, WITCHCRAFT, MARDUK och GRAVEYARD. Det kan bli väldigt kul att äntligen se MARDUK, och BOMBUS har jag hört en del gott om, men i övrigt passar jag, inget som lockar där.

Nånå, detta är ju bara första omgången band som tillkännages, många, många till lär komma. Jag ser fram emot det med tillförsikt.

OPETH liverecension på WeRock.se

Kollegan Martin var på OPETHs spelning i Malmö igår, där han både filmade, fotade och skrev, och alltihop återfinns på WeRock.se
OPETH Malmö 2012, foto Martin Bensch
Nedan Martins video på framförandet av Deliverance. På tisdag+onsdag spelar bandet i Stockholm. Var man inte sugen att gå tidigare så blir man det iaf nu! Oavsett att seten i Sthlm lär ska bli helt akustiska tillställningar, om jag fattat det hela rätt.

torsdag 29 november 2012

I spelaren: DARK CONFESSIONS - "Insanity"

Mörka bekännelser är vad jag ägnar mig åt ikväll... Det spanska bandet DARK CONFESSIONS alltså, som ska få sin debutskiva recenserad på WeRock.se nu i månadsskiftet. Albumet "Insanity" släpps på måndag.

Vad jag tycker om det? Det avslöjas först den förste, på lördag alltså.

Och så här presenterar bandet själva sin kommande platta i en videoteaser:

onsdag 28 november 2012

Metaltown 4-5-6 juli 2013

VADER, Metaltown 2012 (eget foto)
Min favoritfestival, Metaltown, satsar vidare. Efter att på sitt femte levnadsår växa från en dag till två satsar man nu att inför 10-årsjubileet 2013 bli en festival i tre dagar. Planen är att första dagen, torsdag 4 juli ska vara vikt för arrangemang enbart på största scenen. Därefter följer två dagar med fullt ös på samtliga scener.

Ja-a... varför inte pröva? är min kommentar. Självklart är Metaltown trängda av FKP Scorpio som köpt upp och startar nytt på alla fronter i festival-Sverige (först Hultsfred, och nu även Getaway Rock samt nya storfestivalen Bråvalla).
Jag önskar verkligen Metaltown lycka till i sina bokningar och strävanden, så vi kommer ha något att välja på även i sommar och åren framöver... Inga bokningar är annonserade ännu, men förra årets uppställning var inte att klaga på, läs min rapportering från Metaltown 2012 på WeRock.se

tisdag 27 november 2012

VREID The Reap

Jahapp, jag skrev i morse om datum för VREIDs sjätte album (22 februari) och lovade återkomma så snart ny info dyker upp. Och det gjorde det redan under dagens lopp :-)
En första singel från albumet är publicerad och kan avnjutas via länken nedan. Ja, verkligen avnjutas, det här känns bra ända in i magen, en låt att älska direkt och förbehållslöst. Jag ryser och gläder mig stort inför kommande albumet!

Lyssna till The Reap på Soundcloud
Låtlista
1. «The Ramble»
2. «Way Of The Serpent»
3. «The Devils Hand»
4. «Welcome Farewell»
5. «The Reap»
6. «Sights Of Old»
7. «Black Waves»
8. «At The Brook»

VREID - "Welcome Farewell" i februari 2013

Datum för VREIDs kommande skiva är satt till 22 februari i Norge och 26 februari i övriga Europa. "Welcome Farewell" är titeln och mer info lär komma snart, och då återkommer jag givetvis med det.


Jag bekantade mig med bandet förra året när jag recenserade VREIDs femte album, "V" för WeRock. En fantastisk skiva som fick mig att även kolla bakåt i bandets katalog. Och hitta en hel del trevligheter, vilket du också kan göra t ex genom att lyssna på Spotify. Som flera av sina "artfränder" inom norsk metal har VREID utvecklat sin egen progressiva form av extrem metal, vilken tilltalar åtminstone mig väldigt mycket. Jag törs utlova en intressant musikupplevelse med VREIDs nya i februari.

Recension av "V" på WeRock.se

måndag 26 november 2012

Bäst 2012 strax utanför Topp 10:
LAKEI - "Konspirasjoner"

Inför publiceringen av årets Topp 10-lista blir det en genomgång med album av hög rang som trots allt inte kvalade in på min topplista i slutänden. Publiceringsordningen av dessa blir som det slumpar sig, och listan är alltså inte rangordnad.

Mycken god musik kom från vårt västra grannland även detta år. Bortåt ett halvt dussin titlar kommer helt säkert att omnämnas bland årets mest intressanta plattor, ömsom utanför ömsom innanför gränsen för topp 10-listan. Första norrmännen ut blir LAKEI med sitt album  "Konspirasjoner".

Föga förvånande är det alldeles förträffliga skivbolaget Indie Recordings som kontrakterat bandet för deras debut. Jag föll direkt i den så kallade farstun för det första jag alls hörde av bandet, debutsingeln Ansiktet, och inte blev det sämre när fullängdaren landade någon månad senare.

Kollegan Robert beskrev musiken i sin recenion på WeRock.se som "det perfekta receptfria botemedlet mot överdriven ysterhet och glädje" och att man "målar med mörkaste gråskala och fyller med helt svart, med den effekt att de få ljusa glimtar som missats och skymtar igenom får ett större genomslag och lyfts fram tydligt". Den beskrivningen kan jag skriva under på och - med andra ord - det är jäkligt bra helt enkelt!

Roberts recension av "Konspirasjoner" på WeRock.se
"Konspirasjoner" på Spotify

söndag 25 november 2012

TIAMATs Rolling Stones-cover

TIAMAT på Close Up-båten 2012 (eget foto)
Håller på med att bygga ut TIAMATs sida på svenska wikipedia, framför allt med stöd i min "bibel", Garry Sharp-Youngs bok Metal från 2007, med kompletteringar av bland annat en del nördvetande från Metal Archives Encyclopaedia Metallum.

Ett kul arbete och jag får mig till livs en hel del nya fakta om bandet och musiken på vägen. Bland annat finner jag att TIAMATs cover av ROLLING STONES Sympathy for the Devil först gavs ut på 1999 års "Skeleton Skeletron". Här nedan har du den!

Sharp-Youngs Metal hade för övrigt behövt komma i uppdaterad upplaga, men tyvärr dog författaren 2010. Någon som känner till något liknande brett verk över metalgenrerna som kommit på senare år?

Min rapport på WeRock.se från bland annat TIAMATs spelning på Close Up-båten härom veckan

lördag 24 november 2012

Bäst 2012 strax utanför Topp 10:
"Oriental Metal" (samling)

Inför publiceringen av årets Topp 10-lista blir det en genomgång med album av hög rang som trots allt inte kvalade in på min topplista i slutänden. Publiceringsordningen av dessa blir som det slumpar sig, och listan är alltså inte rangordnad.

Sångaren Mats Levén har i år inte bara förekommit på bloggen i samband med rapporteringen från CANDLEMASS framträdande på Close Up-båten häromveckan, han är dessutom en av sångarna på vårens samlingsplatta "Oriental Metal".

Den gränsöverskridande plattans tillkomst initierades av Kobi Farhi, frontman för ORPHANED LAND, och de medverkande grupperna och musiken kommer från hela Mellanöstern-området.

Allbumet renderade ett högt betyg i min recension på WeRock.se, och även om den är ganska ojämn i stilen är kvaliteten genomgående riktigt hög, både i låtarna och framförandet. Bäst enligt mig, både då och nu ett halvår senare, är MELECHESH med sin Grand Gathas Of Baal Sin. Det finns gott hopp om att bandet släpper nytt album nästa år. Att se fram emot!

Recension av "Oriental Metal" på WeRock.se

"Oriental Metal" på Spotify

fredag 23 november 2012

Yes! IN FLAMES hemmavid i sommar

IN FLAMES till min gamla hembygd i sommar, när festivaljätten presenterar nya namn.

Bråvallafestivalen klämmer till med åtta nya akter idag, det ska bli ett femtiotal totalt under de tre dagarna i slutet av juni på flygfältet utanför Norrköping, och liksom de tre tidigare tillkännagivna banden är det en mycket bred spridning av namn och genrer: IN FLAMES, VOLBEAT och STONE SOUR i (hård-)rockfållan och dessutom Armin van Buuren, Timbuktu & Damn!, Eldkvarn, Icona Pop och Nause.

Vi tar väl en kär gammal IN FLAMES-dänga på det!

onsdag 21 november 2012

Knarkar just nu: TIAMAT Radiant Star


TIAMAT med Roger Öjersson, Lars Sköld och Johan Edlund, från Close Up-båten november 2012
Just nu knarkar jag TIAMAT, gammalt som nytt, och mest nytt. Radiant Star hamnar gärna på repeat om-och-om-och-om-igen... Vilken låtskrivare/lyriker han är Johan Edlund!
Lyssna själv nedan eller på Spotify.
Radiant Star
You're an illusion in a world of disillusion
Gold made from a distant ancient fusion
You're the crown of creation as we know it
But given just a bit more rope and you'll blow it
I might exaggerate to say this city's burning
But when you're sleeping safe and sound the worlds's still turning
The trivialities are there to entertain you
To cozily stop thinking 'bout what they do

Throw your diamonds down the drain
You packed the cracked porcelain
Chain, unchain, the dirt is your domain
Don't fuck whith my brain

All wars start in rooms where big men meet
But are always fought and lost or won on the street
No one's never gonna start a revolution from bed
Put your theories to practise and you'll wind up dead
You've got the freedom to choose what you wanna see
But the bottom in you is the bottom in me
The rock might be thrown from many different heights
But always falls to the same floor through dimmed lights

Throw your diamonds down the drain
You packed the cracked porcelain
Chain, unchain, the dirt is your domain
Don't fuck with my brain

Throw your demons down the well
Where once the brightest angel fell
Make your wishes, put your spells
But don't fuck with my hell

tisdag 20 november 2012

CULT OF LUNAs "Vertikal": utgivningsdatum och låtlista

Jaha, nu är det dags att börja längta till nästa år...

Ja, alltså till slutet av januari då CULT OF LUNA släpper sitt album "Vertikal". Och även om det låter långt till nästa år är det bara dryga två månader till släppdatumet 29 januari då albumet alltså ges ut av Indie Recordings. Det är bara lite jul och nyår och sånt som ska "klaras av" innan dess.

Låtlistan ser ut som följer nedan, och hela albumet är inspirerat av den klassiska tyska filmen "Metropolis" från 1927, "på många sätt både höjd- och slutpunkten på stumfilmsepokens science fiction-filmer" som wikipedia uttrycker det.

1. The One
2. I: The Weapon
3. Vicarious Redemption
4. The Sweep
5. Synchronicity
6. Mute Departure
7. Disharmonia
8. In Awe Of
9. Passing Through

Albumet släpps (givetvis?) även i en begränsad utgåva, då med bonusspåret The Flow Reversed, samt på vinyl. Blir detta bra? Det återstår att se såklart, men helt klart blir det intressant att följa detta i hamn. Jag förutsätter nästan att det snart kommer något smakprov och/eller en singel från plattan.

måndag 19 november 2012

Bäst 2012 strax utanför Topp 10:
GRAVE - "Endless Procession of Souls"

Inför publiceringen av årets Topp 10-lista blir det en genomgång med album av hög rang som trots allt inte kvalade in på min topplista i slutänden. Publiceringsordningen av dessa blir som det slumpar sig, och listan är alltså inte rangordnad.

Strax utanför årets topp 10, just där hamnade GRAVEs platta "Burial Ground" 2010, delvis motiverat med att den "blivit lite bortglömd". Bandets tionde skiva, "Endless Procession of Souls", recenserade jag för WeRock nu i september och den placerar sig, utan att på något sätt vara dålig, likaså strax under detta års absoluta toppalbum.

"Ljudbilden kunde vara DISMEMBERs, ENTOMBEDs - eller GRAVEs egen för tio eller tjugo år sedan... Inget ont i att vara sin tradition trogen, men det skulle inte vara helt fel med lite försiktigt nytänkande, lite utmaningar för lyssnarskaran" skrev jag då och häri ligger lite av GRAVEs "problem" för mig. Deras traditionella death metal är alltid bra - men aldrig bäst.

Lyssna på "Endless Procession of Souls" på Spotify
 

söndag 18 november 2012

Mer om Close Up-båten på WeRock.se

Nergal, BEHEMOTH, på CloseUp-båten (eget foto)
En lite längre rapport från helgens utflykt med båten som Close-Up fyllde med nästan 1800 personer och band som BEHEMOTH, CANDLEMASS, TIAMAT, IMPERIAL STATE ELECTRIC och TURBONEGRO finns nu på WeRock.se
Texten ska inte ses som någon regelrätt recension av någon av bandens spelningar egentligen. Det är mer att se som en illustrerad skildring av mina musikaliska upplevelser under dygnet turen pågick.

Close Up-båten november 2012, med BEHEMOTH, CANDLEMASS, TIAMAT och TURBONEGRO 
Både bild och ljud är rejält skakigt men kanske kan klippet nedan från båten, när TIAMAT framför Divided från albumet "Prey", ändå ge en känsla av stämningen.
 

Recensioner och tävling på WeRock

Två nya mitt i månaden-recensioner är uppe på WeRock idag, dels Roberts text om NOCTEMs "Oblivion, dels min recension av svenska TO DUSTs debutalbum "State of Nothing".

"Glad är vad jag blir, när högtalarna vräker över mig denna skånska melodiska göteborgsdöds som låter pigg och, om inte nyskapande, så definitivt självsäker i ordets positiva bemärkelser" skriver jag i inledningen av texten och avslutar med att "det är en värdig och riktigt spännande debut, som med största sannolikhet kommer återfinnas bland kandidaterna till 2012 års bästa svenska hårdrocksdebut." Däremellan en hel del om de olika låtarna på plattan, mer "låt för låt"-recension än vad som är brukligt för min del. Varför det blev så förstår du nog när du läser texten.

Vad jag inte skrev om, recensionen blev väl lång ändå, är det snygga omslaget. Men det ser ni ju själva här bredvid :-) Det är ritat av Marta Leonhardt.

En het kandidat till Årets svenska debut alltså, enligt mitt förmenande, så kolla in hela recensionen av "State of Nothing" och ta samtidigt chansen att vinna ett fysiskt exemplar av plattan i WeRocks tävling!

fredag 16 november 2012

Bilder från Close Up-båten 2, med THUNDERMOTHER, IMPERIAL STATE ELECTRIC och TIAMAT


Dag två på Close Up-båten dominerades av TIAMAT!
 

THUNDERMOTHER, trevlig rock n roll-bekantskap
ELECTRIC BANANA BAND...
(å förlåt, ska visst vara IMPERIAL STATE ELECTRIC sägs det :-)

TIAMAT!
Roger Öjersson, gitarr och förnämligt bidrag till sången
Mastermind Johan Edlund
TIAMAT!

Bilder från Close Up-båten 1, med
CANDLEMASS, BEHEMOTH och TURBONEGRO


Lite bilder från torsdagskvällen på Close Up-båten.

ALWAYS WAR
CANDLEMASS, Levén och Edling
Mats Levén
CANDLEMASS
SMASH INTO PIECES
BEHEMOTH!
Orion
Nergal
TURBONEGRO

torsdag 15 november 2012

Close Up-båten nästa!

Snart dags för oss att lämna trygga vrån, för att hinna med skeppet som också för med sig BEHEMOTH, TIAMAT, CANDLEMASS m.fl. Just nu lyssnar jag på TIAMATs nya platta från vilken åtminstone något ska liras imorgon på båten enligt tidigare löfte från frontmannen Johan Edlund.

Meningen är att det ska bli någon/några uppdatering(ar) med bilder under resans gång, men jag törs inte lova alltför mycket. Vi får se vad kvällen för med sig :-)

Close-Up meddelade tidigare idag att det fortfarande står några stycken hytter tomma och väntar, så har du inget för dig och inte är mer än ett par timmar från Stockholm så finns chansen än...

onsdag 14 november 2012

Bäst 2012 strax utanför Topp 10:
CALIBAN - "I am Nemesis"

Topplistehetsen har börjat :-) Martin sätter deadline och markerar ordning och reda för WeRocks del, och startar samtidigt sin toppkandidatpresentation på Metallbibliotekarierna. 
Här på bloggen kör jag efter ungefär samma koncept som förra året. Inför publiceringen av årets Topp 10-lista blir det en genomgång med album av hög rang som trots allt inte kvalade in på min topplista i slutänden. Publiceringen av dessa blir som det slumpar sig, och listan är alltså inte rangordnad.
 
"Som bäst i sina argaste stunder" skrev jag på WeRock när CALIBANs "I am Nemesis" presenterades på WeRock i början av året. 
Detta är en utmärkt rivig hard core-platta som, av någon anledning, framför allt har följt med mig på många skogsrundor och andra utomhusaktiviteter under året. Bäst är de båda inledande spåren We Are The Many och The Bogeyman.  
Läs hela recensionen på WeRock.se
Lyssna på "I am Nemesis" på Spotify

måndag 12 november 2012

Close Up-vecka: ALWAYS WAR

På torsdag bär det iväg med Close Up-båten, och som nämnts tidigare är mitt intresse inriktat på trion CANDLEMASS, TIAMAT och allra främst, BEHEMOTH.

Men det är ju några band till som ska med på båten och jag tänkte titta lite närmre på åtminstone ett par av dem innan resan.

Först ut ALWAYS WAR, Uppsalabördigt hard core-band som nu släpper sin fullängdsdebut och som drog en vinstlott, måste man säga, när bandet inte bara spelar på Close Up-båten i det eminenta sällskap som nämnts tidigare, och med potentiella 1800 resenärer i publiken, utan dessutom fått sitt album utskickat tillsammans med senaste Close-Up Magazine i hela dess upplaga. Är då bandet värda denna uppmärksamhet?

ALWAYS WAR bildades 2007 och spelar en hard core med influenser som enligt dem själva spänner från bay area-thrashen över New York-hard core och den lokala punk- och metalscenen.

Skivan som alltså medföljer Close-Up #146 består av hela fullängdsdebuten, , "We Are the Flood", med 9 spår samt som bonus bandets femspårs-EP "Vengeance Prevail" som gavs ut på dagen för två år sedan. Dess fem spår kan du lyssna på i spelaren nedan. Som helhet kan jag tycka att detta inte är oävet alls, och att ALWAYS WAR gott kan vara värda den uppmärksamhet Close-Up ger dem! Det ska bli jäkligt roligt att på båten se vad de är och gör live också. 

söndag 11 november 2012

IN FLAMES - Ropes

Ropes, kanske bästa låten på "Sounds of a Playground Fading"? Eller kanske inte ändå, det är väldigt många bra spår på den plattan! Lyssnade igenom den som helhet för första gången på månader idag när jag var på promenad i den underbara novemberskogen. Jag vet att jag nog är i minoritet, men jag älskar senhösten med dess stilla, eftertänksamma känsla. Löven har fallit, allt går i vackra grå nyanser, dimman sjokar sig över ängarna och naturen samlar krafter.

Hela "Sounds of a Playground Fading" på Spotify

fredag 9 november 2012

Dagens Nyheter om åtalet mot BEHEMOTHs Nergal

I en artikel i Dagens Nyheter idag skriver Fredrik Strage om att BEHEMOTHs frontman Adam "Nergal" Darski åter anklagas för brottet att ”såra religiösa känslor” efter ett scenframträdande i hemlandet 2007, vilket jag också skrivit om tidigare på bloggen.

"Nergal är inte den första kulturarbetare som får problem med Polens katolska konservatism." skriver Strage och ger exempel på detta. Och vidare:


"Åtalet mot Nergal för tankarna till fängelsedomarna mot Pussy Riot. Riktigt så repressivt är dock inte klimatet i Polen. Katolska och nationalistiska extremister polis­anmäler ofta konstnärer, men de flesta fall leder inte till rättegång. Samtidigt är det bedrövande att yttrandefriheten inskränks så hårt i ett land som, till skillnad från Ryssland, är en fungerande demokrati och EU-medlem."

Jag hoppas verkligen detta innebär startskott för ett massivt stöd för Nergal även från svenska kulturarbetare, politiker och andra som inte vill se demokratin förhånas mitt i Europa.

Läs hela DN-artikeln om åtalet mot Nergal här

torsdag 8 november 2012

VREID om kommande albumet

I en intervju med eGigs berättar VREIDs sångare och gitarrist Sture Dingsøyr samt basisten Hváll bland annat om det kommande albumet som ligger färdigskrivet och beräknas släppas i februari nästa år.

VREID, promobild
På frågan om vad de kan säga om plattan i jämförelse med tidigare album svara Sture med ett skratt att det helt enkelt är bättre än tidigare skivor. Hváll menar att även om det inte är något "chockerande nytt" blir det mer extremt och det brutala är mer brutalt medan det samtidigt finns partier som är mer rockiga. Ett mer skiftande album än tidigare. Albumtiteln släpps om två veckor.

Hváll beskriver VREID som en blandning av KISS, METALLICA och BURZUM; 70-talsrock, 80-talsthrash och 90-talets black metal. Läs hela intervjun med VREID på eGigs, där man också diskuterar medlemmarnas tidigare band WINDIR, vars frontman dog av förfrysning 2004, om samarbetet med Indie Recordings och lite om kommande planer.

Efter den fantastiska plattan "V" från förra året, som fick mig att ta del av bandets tidigare plattor också, ser jag mycket fram emot detta kommande alster. Se också min recension av "V" på WeRock.se

tisdag 6 november 2012

TESSERACT: ny sångare, ny sång och intervju

Efter att den akustiska EP:n "Perspectives" med nye sångaren Elliot Coleman släpptes i våras har TESSERACT bytt sångare igen... Med Ashe O'Hara har processen att spela in ett nytt fullängdsalbum startat, bandet räknar med att bli klara i december och att skivan kommer ut i början av nästa år.

En första låt har släppts för streaming på SoundCloud och jag måste säga att jag är tveksam. Förutom den där "djent"-grejen, är det här verkligen samma TESSERACT?

"It continues down the same vein of groovy and euphoric progressive soundscapes... Whilst at the same time allowing for the musical evolution that is essential for any band that has a lineup change" säger medlemmarna. Fullt förståeligt, men det känns som om de kan tappa en hel del tidigare fans med detta.

WeRocks recension av studioalbumet "One" (av Martin Bensch)
WeRocks recension av EP:n "Perspectives" (av Martin Bensch) 

måndag 5 november 2012

CULT OF LUNA på Indie Recordings

Världens bästa norska metalskivbolag, Indie Recordings, ger ut CULT OF LUNAs nästa alster, första plattan från bandet på fem långa år. I Europa släpps "Vertikal" 25 januari 2013.

Turné är planerad i Europa från januari till maj med svenska stopp i Stockholm, Debaser Medis, 28 februari och Göteborg, Pustervik, 18 april
Här har jag skrivit tidigare om CULT OF LUNA.

söndag 4 november 2012

Nergal om "Spowiedz Heretyka - Sacrum Profanum"

Ett av Nergals "reklamklipp" för sin nyligen utgivna biografiska bok. Ännu så länge finns boken endast på polska men jag är övertygad att den snart översätts till engelska. Vi är många som skulle läsa den med stort intresse.

Fler reklamvideoklipp för boken hittas på BEHEMOTHs Youtube.

fredag 2 november 2012

Intervju med Gaahl i Verdens Gang

"Hadde det blitt et vanlig metalalbum ville jeg aldri giddet å gjort det!"

I samband med utgivningen av GOD SEEDs studiodebut publiceras en intervju med Kristian "Gaahl" Espedal i en av Norges största rikstidningar, Verdens Gang. Om GOD SEED säger han att "Det er et veldig inderlig prosjekt, og det er positivt ladet selv om det uttrykksmessig høres mørkt ut!" Mycket läsvärd intervju (och norskan är inga större problem. Tips: jag brukar "läsa högt" inne i huvudet så blir det oftast klart vad som menas).

Albumet "I begin" av GOD SEED på Spotify.

torsdag 1 november 2012

Recensioner: Enslaved, Hellhaven och NettleCarrier

Trippel-norskt blev det i mina recensionsbidrag till WeRock.se detta månadsskifte.

ENSLAVED
Som jag nämnt tidigare har ENSLAVED i princip abonnerat på Spellemannprisen, "norska Grammis", med sina fyra senaste plattor - och jag tror de gör om bravaden. De gör ju ingenting, absolut ingenting, fel!  Man kan nästan, men bara nästan, bli irriterad att det inte finns något att gnälla om på "Riitiir" :-)

Min recension av ENSLAVEDs "Riitiir" på WeRock.se

HELLHAVEN
Det tog tid för mig att till hundra procent ta till mig denna vilt galna platta, full med infall och upptåg, från min idol ;-) Ole Alexander Myrholt och hans senaste samarbetspartner Lasse Jensen.

Men nu har den sin plats i mitt hjärta och går varm både i bilen, på jobbet och i mp3-spelaren, ja varhelst jag kommer åt att höra den :-)

Min recension av HELLHAVEN - s/t på WeRock.se

NETTLECARRIER
Och så blev det en mer traditionell, fast modernt producerad, norsk svartmetall.

"På det hela taget är "NettleCarrier" ett mycket lyckat samgifte mellan grov och rå svartmetall å ena sidan och modern, snygg produktion å den andra. Norsk black metal lever och har hälsan."

  Min recension av NETTLECARRIER - s/t på WeRock.se
Övriga recensioner på WeRock detta månadsskifte är av nya albumen från COHEED & CAMBRIA, DOWNFALL OF GAIA, EVOCATION, THE SWORD och WINTERFYLLETH, samt därutöver boken om Yngwie Malmsteen av Anders Tengner.

God läsning i höstmörkret!