måndag 27 april 2015

OPETH firar 25 år med jubileumskonsert i oktober -
biljetter säkrade

Knappt jag kan fatta att det gått fem år sedan vi var på OPETHs 20-årsfirande, då på Cirkus i Stockholm. Nu annonserar bandet sitt 25-årsjubileum, vilket firas med ett antal konserter på olika håll i världen och inleds på Konserthuset i Stockholm. En "måste"-spelning känns det som, även om det är långt till oktober.

Efter att ha "hängt på låset" vid biljettsläppet idag lyckades jag få biljetterna säkrade. Dock blir sällskapet uppdelade på två olika sektioner tyvärr, köptrycket var hårt.

OPETH kommer under jubileumskvällen spela hela "Ghost Reveries" samt ett andra set bestående av utvalda godingar från hela bandets karriär. Konceptet känns igen från 2010 då bandet gjorde en liknande grej till 20-årsjubiléet, med hela "Blackwater Park" samt en låt vardera från alla övriga, då åtta, album. "...en väldigt speciell upplevelse, känslan av ”vi” mellan band och publik. En fantastisk kväll" skrev jag då bland annat, läs hela liverapporten på WeRock.

tisdag 21 april 2015

NU är vi på WeRock.nu!
Nytt med AGES, TRIBULATION och mer.


Nu har vi på WeRock migrerat från .se-adressen till nya sajten på WeRock.nu Det känns jättebra, sajten blir mer lättarbetad och var och en av oss redaktörer kan lättare lägga in material osv. Stort tack till kollegerna som jobbat fram detta, inte minst Fredrik Sandberg som gjort ett jättearbete på kort tid!

Och vi startar så klart upp med en mängd nya recenisoner, där mina bidrag denna gång är AGES "The Malefic Miasma" samt TRIBULATIONs "Children of the Night". En positiv överraskning - och en besvikelse, kan jag säga.

Samtliga recensioner i bokstavsordning finner du här, ännu så länge något 15-tal, men vi kommer såklart fylla på vartefter både med nytt och med det äldre materialet från werock.se, i den takt vi mäktar med.

Välkommen till nya WeRock!



lördag 11 april 2015

Smakprovsvideo från AGES "The Malefic Miasma"

AGES bjuder här på korta smakprov från låtarna kommande albumet "The Malefic Miasma", utgivning 23 april.

måndag 6 april 2015

Rent excelent debutmaterial från svenska AGES! -
The Malefic Miasma

Det damp ner ett stycke ytters skön melodisk black metal i promoboxen häromdagen. AGES är en relativt nybildad svensk konstellation bestående av Andreas "Hvergelmer" Olander och Daniel "Eldhrimnir" Beckman, båda tidigare i bl.a. MAGOG och EVANGELI, samt basisten Brice Leclercq, tidigare i en nästan oräknelig massa band :-).

Jag får lite vibbar från ENSLAVEMENT OF BEAUTYs musik när jag hör detta - och då förstår ni alla som följt denna blogg under åren att detta är något jag har vidöppet hjärta för.

Albumet "The Malefic Miasma" släpps 24 april och recension kommer det då att bli på WeRocks snart nyöppnade sajt på adressen werock.nu

onsdag 1 april 2015

Nytt på WeRock - MELECHESH, ENSLAVED med flera recensioner

WeRock tuggar på - och inte bara det, det är grejer på gång som jag ännu bara kan hinta om - men i alla fall, som vanligt den förste i månaden fyller vi på med nya recensioner.

För min del är det mer melodisk extrem metal, med MELECHESHs "Enki" och ENSLAVEDs "In Times", som ägnats tid och tyckande. Båda mycket bra plattor som ges höga betyg, och vilken som vinner racet dem emellan kan du se på recensionssidan.

Medskribenterna bidrar med ytterligare läsgodis i form av recensioner av BARREN EARTHs "On Lonely Towers", NIGHTs "Soldiers In The Night" samt portugisiska MOONSPELLs 13e album, "Extinct". Blandade omdömen där alltifrån 5 till 9 i betyg