onsdag 3 februari 2016

Just nu & på gång: ROTTING CHRIST och CULT OF LUNA

Albumåret 2016 har startat både smart och roligt med ett gäng läckra plattor. Se t.ex. mina recensioner av DEGRADEADs självbetitlade album, DETHRONEs "Incinerate All" och den sköna överraskningen i form av EL CACOs "7". Allt på WeRock, där även kollegan Martin - som brukligt :-) ångar på med regelbundna recensioner, senast en hyllning av norsk-svenska BORKNAGARs "Winter Thrice".
Just nu avlyssnar jag som bäst ROTTING CHRISTs kommande album "Rituals", och som vanligt bjuder bröderna Tolis & co på en inte alldeles enkel nöt att knäcka, snarare att lager för lager brotta sig in i. Intressanta gästmusiker som bl.a. Vorph från SAMAEL och Nick Holmes från PARADISE LOST kryddar anrättningen.

Jag är ännu i början av lyssnandet och vet att detta måste ges en massa tid. Hyser dock viss tillförsikt att detta ska arta sig till ännu ett riktigt spännande kapitel i ROTTING CHRISTs 27-åriga historia.

Utgivningen sker 12 februari på renommerade Season of Mist.


Mycket glädjande att CULT OF LUNA bekräftat att det blir nytt album nu i april. Räknar inte med att det heller blir någon "lätt nöt", och detta sagt enbart och till 100% som en komplimang. Här kan du läsa min recension av förra CULT OF LUNA-plattan "Vertikal", på WeRock.
Albumet, som benämns "Mariner", är ett samarbete med den amerikanska artisten Julie Christmas och släpps 8 april på Indie Recordings.

1 kommentar:

  1. Coolt. April-släpp av Cult Of Luna får mig att drömma om en platta som definierar sårens soundtrack. Om du nu inte redan gjorts med "Somewhere Along The Highway"....

    SvaraRadera