måndag 18 juni 2007

Hultsfreds bästa. Dag 1


ENTER THE HUNT, först och bäst! Hela festivalen startar på torsdagen klockan ett med Sveriges bästa metalband, Enter The Hunt. Jag har ju lovat bara bra saker i denna blogg och bättre än så här blir det faktiskt inte :-) ETH bildades 2002 och har spelat på scener runt om i Sveriga några år. Förra sommaren kom deras första platta, For Life. ´Til Death. To Hell. Whith Love., en fantastisk musikupplevelse, men än mer fantastiskt är att uppleva detta band live. Många recensioner fokuserar på sångaren i bandet, en kanske oväntad röst i metalsammanhang, men jag vill hävda att den intensitet, glädje, styrka och värme bandet förmedlar mer än något är en gruppens skapelse. Missa dem inte nästa gång de förekommer på en scen nära dig! Nästa chans är Peace & Love i Borlänge 28 juni.


Som sagt Bara Bra Saker, så om ni saknar något av de "stora" banden kan det vara denna regel som gett utslag (eller så valde vi helt enkelt bort det bandet!). Dagens goaste överraskning var Seattlebandet Aiden. Aldrig hört något om eller av tidigare, men fastnade när vi gick förbi Atlantisscenen och det där läckte ut ljud med tungt sug och skönt metalsound. Spana gärna in Aiden på MySpace, där även exempel på lite lättare musik av bandet finns.


"Gamla bekanta" från vårens spelning på Arenan, Stockholm. Då var det första, nu andra gången Billy Talent spelar i Sverige. Kanadensisk punk med emellanåt mycket smittande marschkänsla, texter med innehåll som tål att lyssnas på mer än en gång. Benjamin Kowalewicz missar inte tillfället att inpränta lite vett om fred och samexistens i sin publik, i mellansnack likväl som i låttexter.

Så här liten, som bilden visar, känner man sig inför Korn när man står nedanför festivalens största scen, Hawaii, dessutom blir även junikvällar mörka så småningom (klaga gärna på bildkvalitén, det är mina första försök med ny kamera...). Korn var ett av dessa måsten för oss och visst är de bra. Sångare Jonathan Davis har ett imponerande register och vi får även en provsmak på hans säckpipespel. Han bär tjusig knälång kjol, i svart, vitt och silver. Plisserad baktill och tajt över rumpan. Jag skulle nog blivit än mer imponerad om jag inte redan sett så många stiliga herrkjolar i Hultsfredspubliken. Allt från skotskrutigt till fotlångt svart. Snyggt!


Också helt okey: Sahara Hotnights

- och mer än okey! Converge
Rapport från dag 2 följer...

2 kommentarer:

 1. Missade Enter the hunt. Trodde inte att dom spelade så tidigt. känns nästan tråkigt att dom var så bra!
  jaja kul att läsa!
  peace/ Emanjoel

  SvaraRadera
 2. De är alltid bra, så du får väl ta nästa chans om du kan, nu på torsdag ;-)

  Fjolårets album är toppen det också, även om det ger en alldeles särskild dimension att se dem live!
  Ha det gott
  Kim

  SvaraRadera