onsdag 30 januari 2008

Mayhem

Plötsligt kommer jag mycket väl ihåg varför det kan vara så svårt med black metal. Den suger åt sig all energi. Den tar, men ger inte gärna något tillbaka.

Det finns inget hopp. Bara död, sorg och förintelse - för individen, naturen och civilisationen.

"Wall Of Water" från Ordo Ad Chao, Mayhems senaste album.
...
North and south polars
Counterchange
Screaming world
Turning over
Sky makes war with the earth
Fragments fall down

And the darkness that follows...Om det är bra? - något är det som drar mig dit, jag lägger albumet i spelaren en gång till...

Dark Lyrics hittar du hela texten.

5 kommentarer:

 1. Black metal tar från en det är korrekt, men jag tycker att det är bra att den tar det jobbiga från en och lämnar kvar det positiva. Så är det för mig i alla fall.

  Kul dock att fler och fler börjar gillar "Ordo ad chao" nu. Det tar tid men när den väl borrat in sig så försvinner den inte i sista taget. Det är utan tvekan förra årets bästa skiva.

  SvaraRadera
 2. Tack för kommentaren :)

  Ja, det tar lite tid. Med all black metal för mig, ännu så långe. Men det får ta den tid det tar, jag hittar allt mer i denna musik får jag tillstå. Makalösa texter ibland...

  SvaraRadera
 3. Jag gillar musik som påverkar en som denna skiva du nämner. Däremot vet jag inte om jag har tålamodet att sätta mig in i den. Samma sak med några av Meshuggahs album. Jag vill gärna men tröttnar efter ett tag.

  Har dock inte hört mer än Anti från Ordo ad Chao

  SvaraRadera
 4. Inte riktigt min kopp av te "Karin", inte riktigt min kopp av te. Hehehehe :-)

  SvaraRadera
 5. Ja, Tomczek, visst tålamod krävs definitivt ;) Men det ger utdelning...

  Och vad är det, Wasse, som säger att det inte kan bli? Öppna öron och öppna sinnen, så inbjuder man till nya musikupplevelser :)

  Trodde ärligt talat inte att bm var något för mig heller tills bara för lite sedan. Men via "Enslavement of Beauty" till "Tremor" och sedan vidare, gläder jag mig åt en helt ny musikvärld! Med fortsatt stor skepsis inför många uttryck av black metal-kulturen.

  Amen ;)

  SvaraRadera