torsdag 10 april 2008

Hellsongs - vilken grej!

Jag såg faktiskt Hellsongs i deras märkliga tolkning av Maidens Run to the Hills i något TV-inslag för ett par år sedan (Musikbyrån?), men det är helt och hållet recensionen av Tomasz kollega på Rockharder Reviews, Banesa Martinez förtjänst att detta blogginlägg kommer till.

Jag har alltid varit lite svag för akustiska nedtonade versioner av tyngre låtar. Det kan vara skönt lyssnande i sig självt, och dessutom händer det något speciellt när man går tillbaka och lyssnar på originalet - en ny dimension tillförs. Men det här! Trodde Run to the Hills var en engångsföreteelse men jag måste helt kapitulera för Hellsongs konsekventa genomförande av sina musikaliska intentioner.

Nedan Megadeths Symphony of Destruction i en version som ni garanterat aldrig hört den annars. Och på Hellsongs Myspace kan du också belyssna bandets version av Maidens The Trooper och dessutom, om du behärskar danskonsten, kan du dansa vals till en helt osannolik version av Twisted Sisters We're not gonna take it!

Symphony of Destruction

9 kommentarer:

 1. tycker hellsongs e helt okej .
  hörde i en intrjuv att dom blivit mordhotade .......
  e bra cover är en bra cover oavsett om det e med iron maiden eller beatles
  huvudsaken är väl att man gör nåt eget med låten
  och det är ju det som Hellsongs har gjort
  För övrigt :
  Tjejgruppen Drain ( som splittrades efter 2 plattor )
  har enligt Lemmy Kilmeister gjort den bästa covern han har hört på Ace Of Spades .

  SvaraRadera
 2. Kim, du förvånar mig, det här är en måsteskiva för mig. Tack!
  Signe

  SvaraRadera
 3. Sorgens Kammer: "Mordhotade"? Pga musiken!? Har du någon länk till intervjun? Jo, Hellsongs förtjänar all respekt för sin minst sagt "egna" stil. Tycks inte som om Drains cover hamnat på någon av deras album, eller?

  Vad kul Signe! Nu har vi hittat två spår där vi kan mötas, gladpunk á la Millencolin och nedsoftat hårdrock :) Såg att vi har plattan utlånad på biblan så jag ställer mig i kö för lån...

  SvaraRadera
 4. Såg också inslaget på svt i något program för ett antal år sedan. Rätt kul och höra deras versioner av klassikerna. Tycker nog att ju mer avskalade desto bättre är deras versioner.
  Blev ju lite prat om dem efter inslaget på svt men sedan har det, i alla fall för mig, varit tyst om dem. Kul därför att du ger dem lite av den uppmärksamhet som jag tycker att de faktiskt förtjänar.

  SvaraRadera
 5. kim
  var vänlig och ta bort länkien till SK .
  Bloggen är död.

  Thomas

  SvaraRadera
 6. Det är klart att jag gör det om du vill, men jag kan inte låta bli att undra varför? Om du tar en paus i bloggandet kan väl länken ligga kvar tills du eventuellt kommer igen?

  SvaraRadera
 7. kim : personliga skäl

  Thomas

  SvaraRadera
 8. kim : ang mordhot på Hellsongs du kan höra en interjuv på P3 där dom nämnder det.

  ang. Drain - ace of spades finns som en b-sida på en Ep , kolla dc++ du hittar den säkert där.

  ang bloggen ....önskar att jag kunde fortsätta , hade runt 50 besökare per dag , men saker och ting utom min kontroll har gjort att jag var tvungen att lägga ner den .

  SvaraRadera
 9. Tråkigt, Thomas, hoppas allt blir till det bästa för dig...

  Men du försvinner ju inte från jordens yta, så jag hoppas du låter oss veta om/när/var dina positiva skriverier dyker upp igen på annan plats :)

  SvaraRadera