torsdag 18 september 2008

Death Magnetic

Metallicas Death Magnetic har hittat hem också till min spelare nu. Efter en frustrerande helg då den låg inlåst på biblioteket har det blivit några varv i spelaren senaste dagarna.

Albumet har definitivt sina höjdpunkter, som "The Judas Kiss" och "Broken, Beat & Scarred", men jag tänker låta den snurra på några varv till innan jag yttrar mig mer om musiken. Däremot är jag helt fascinerad av albumdesignen - vilken jag tyckte var fullständigt ap-ful när jag sett bild på skivan tidigare. Designföretaget Turner Duckworth står för utformningen: "The songs are about how death - and life - repels and attracts us. Our image expresses the theme, with a white coffin resting in a grave, surrounded by a magnetic field..."

Många är det som har recenserat plattan, exempelvis kan du här läsa vad Mattias Kling i Aftonbladet och DNs Nils Hansson har att säga. Med stort nöje läser jag också Metallbibliotekariens utlåtande.
5 kommentarer:

 1. Jag vet inte om jag "törs" skriva så värst mycket mer om plattan. Det är mycket bra, och allt det där - men det är inte särskilt intressant...
  Tyvärr.

  Vad säger du själv Shadows?

  SvaraRadera
 2. Jag tycker Death Magnetic är helt sjukt bra! Köpte den samma dag den släpptes och har kört den på repeat sen dess!

  SvaraRadera
 3. Nja, jag väljer nog trots allt hellre att slänga in en av de gamla plattorna i spelaren...

  Tack för kommentaren förresten, och välkommen hit till bloggen :)
  (Ursäkta sent svar)

  SvaraRadera