lördag 6 september 2008

Nytt från Engel

Engel har sitt andra album på gång! Det gladde mig mycket att höra. Efter att basisten Mikael Håkansson lämnat bandet blev det lite funderingar över hur det hela skulle fortsätta...


Bandets melodiska hårdrock med inslag av industri och emellanåt ganska fångande tongångar är relativt lättlyssnad metal, men framför allt är Engel ett strålande uttrycksfullt liveband! Du har chans att se dem i höst tillsammans med Dark Tranquillity under turnén "Close Up Made Us Do It". I Stockholm 16 november, på Tyrol.

På Radio Bandit och på Werock har du tidigare kunnat läsa mina skriverier om deras förra platta, Absolute Design, konserter på Arenan och Gröna Lund samt en intervju med gitarristen och låtskrivaren Niclas Engelin.

På Gröna Lund i maj 2008


2 kommentarer:

  1. Antingen är det jag som är hjärndöd efter sommarens alkoholintag men hade ingen aning om att du gjort en intervju med dem.

    Hursomhelst, en kul nyhet att höra. Har faktiskt inte kommit in i Absolute Design förrän senaste veckorna.

    SvaraRadera
  2. Absolute Design är mycket bra. Att de nu samarbetar med producenten Tue Madsen som även producerade DTs "Fiction" förra året gör det ännu mer spännande att se fram emot nya plattan, tycker jag :)

    SvaraRadera