fredag 2 maj 2008

Blackshift på Myspace

Blackshift
En sprillans ny Myspacesida har just sett dagens ljus, och vi har där chans att ta del av en låt av thrash metal-bandet Blackshift. Bandet finns tyvärr inte längre, men låten "Forgotten by Dawn", hämtad från demoplattan Chimera från 2005, har vi nu nöjet att kunna lyssna på :)

Lyssna, gläd er - och hjälp mig övertala bandets trummis, den här på bloggen inte helt okände Metallbibliotekarien, att lägga upp fler låtar...
"Vill ha mer!"

10 kommentarer:

 1. Förresten lirar inte du själv?

  mvh

  Redaktör
  Daniel ;)

  SvaraRadera
 2. Vad hände med Blackshift? Liksom Kim vill jag ha mer. Finns Chimera att få tag på? Släpptes något mer?

  Tycker det är riktigt bra. Skulle jag ändrat något så skulle jag ha skippat gitarrsolot som är precis innan låten slutar men annars gillar jag det skarpt.

  SvaraRadera
 3. Titellåten ligger uppe nu :) Och just för tillfället finns det ingen fysisk platta att få tag på - alla gick ut till skivbolag, tidningar och webtidningar när vi fortfarande var aktiva. Men jag kommer att lägga ut även sista låten inom kort. Skippa gitarrsolon? Häda inte ;)

  SvaraRadera
 4. Andra låten är ju nästan till och med bättre än första. Nu vill vi höra tredje låten också!

  Vore även intressant att få höra mer om hur det gick med skivorna som skickades till skivbolag, tidningar osv. Var det något på gång? Detta är kanske lite för mycket begärt men det vore intressant.

  SvaraRadera
 5. Dessutom vore det intressant att höra om man kan hitta någon/några av Blackshiftmedlemmarna i andra band numera?

  Daniel, jag ser att ni spelar i Haninge på lördag, 10 maj. Det är nästgårds härifrån men tyvärr är jag ute i Kolmårdsskogarna just då... Typiskt, det hade varit jättekul att se er! Men det kommer nya chanser i höst, eller?

  Frågar du om jag lirar själv? He, he, knappast :) Kim är någon slags "musikalisk analfabet", eller något lämpligt med förleden dys-. Och försöker definitivt inte framstå som något annat. Därav att allt mitt tyckande om musik, rätt uppenbart tror jag, bara bygger på upplevelse och känslor.

  SvaraRadera
 6. Från skivbolag hörde vi inte ett smack faktiskt - men däremot blev vi ganska friskt recenserade både i Sverige och utomlands.Bland annat fick vi 7/10 i Close-Up vilket vi var omåttligt stolta över *skratt* Funderar på att lägga upp en länklista någonstans, men hittills har jag inte kommit över känslan att det är lite för ego att använda bloggen till det *skratt* men vi får se - kanske på myspacesidan, när jag har klurat ut hur fan man gör!

  Kul att ni gillar grejerna dock!

  SvaraRadera
 7. Kim: angående medlemmarnas andra band, Henrik lirade ett tag med ett malmöband kallat Miscellany, det finns artiklar om dom på bloggen. De lirade på 100% osignatscenen på SRF för två år sedan och gav ut en singel på Swedrock. Sedan dog bandet ut men Henrik plus några från bandet har fortsatt att spela in nytt material, fast om det blir nåt mer än bara ett studioprojekt återstår att se.

  Daniel lirade innan i power metalbandet Supreme Majesty som ju var ett "riktigt" band med skivkontrakt och allt. Han är inte med där nu.

  Jakob lirade i ett 2-3 mannaprojekt först kallat INM, sedan iHate sedan Auto da Fé som spelade noisemosh men sedan gick över mer till thrash. Jag lade trummor på några låtar för ett bra tag sedan som blev bra, men jag har inte hört nåt om färdigställande av den demon.

  Adam lirar inte i nåt band just nu.

  Jag spelar just nu bara i ett coverband *skratt* inte särskilt mycket metal jag vet *asgarv*

  SvaraRadera
 8. Och där ligger ju tredje låten också nu - och låter väldigt bra den med. Det är inte riktigt försvarbart egentligen, att ni la ner...

  Vaddå "bara coverband"? Kan väl vara väl så bra många gånger.

  Hur du ska lägga upp länkar vet jag egentligen inte alls, men det tycks som om banden försöker utnyttja de möjligheter Myspace ger på det för sig själva bästa sättet. Här t ex EoB som lagt recensionslänkar i sektionen "Låter som"...
  http://www.myspace.com/eobofficial
  Men visst går det att lägga i texten som du gjort med intervjun också. Även om man måste klippa och klistra...

  SvaraRadera
 9. Vem vet, vi kanske startar upp igen - har faktiskt pratat lite löst om att spela in nytt material nu när Jakob befinner sig i Lund igen. Det blev ett ganska korthugget slut på bandet - men det jag rent spontant kan säga att de låtarna vi hade färdiga innan vi slutade var snäppet bättre än låtarna på "Chimera" :) Japp, länken ligger inte optimalt nu, ska försöka klura ut ett snyggare sätt att göra det på.

  SvaraRadera