tisdag 20 maj 2008

Bandit Metal - med norsk black metal-trippel

Nä, nu måste jag göra lite reklam. Igen :)

Silenoz o AndréRadiokanalen Bandit har fått reklamutrymme här på bloggen tidigare men nu är det särskilt programpunkten Bandit Metal jag vill pusha för. Varje måndag kl 22-24 skickar André Warnie (på bilden med Silenoz) ut en massiv flod av metal av alla de slag till lyssnarna.

Framför allt gläder det mig att en så stor andel av musiken är purfärsk, ibland från ännu inte utkomna plattor. Dessutom sänds en mängd härliga intervjuer, förra veckan med sångaren i Grave, Ola Lindgren. Där berättar Lindgren bland annat att Anihilated God, ett av mina favoritspår på senaste plattan, är en tjugo år gammal låt från en tidig demoplatta. En recension av Graves plattan finns på Werock.

Igår, 19 maj, fick vi Norges nationaldag till ära (om än något i efterhand) en black metal-trippel med Mayhem, Satyricon och Immortal. Det satt bra!

3 kommentarer:

 1. Har otroligt svårt för reklamradio men man kanske borde ge Bandit Metal en chans. Kombinationen av Mayhem, Satyricon och Immortal är ju inte helt fel. Bra låtval måste jag säga. Skönt att de inte valde något nytt. I alla fall inte med Satyricon. Pagan Fears från De Mysteriis..., Mother North som är en höjdare live och Sons Of Northern...

  SvaraRadera
 2. Du har helt rätt, det är verkligen inte roligt med reklamradio, men av någon anledning är det iaf mindre reklamminuter under dessa timmar än annars... Metallskallar kankse inte är de bästa konsumenterna ;)

  Helt okey att de valde äldre låtar av de norska banden, men för mig är det roligt just att de annars spelar mycket från helt nya plattor. Och intervjuerna med aktuella band.

  SvaraRadera
 3. Jo det håller jag med om. Att lyssna på radio är ett bra sätt att upptäcka ny musik och hänga med i vad som händer i musikvärlden

  SvaraRadera