fredag 16 maj 2008

Nytt från västfronten

Ja, åtminstone från den lilla del av den nordnorska black metal-fronten som jag försöker hålla koll på...

TremorängelnTremor har blivit med trummis. Detta black metal-band som kom ut med debutskivan "This is Primitive Hate" 2006, var från början Myrholts eget projekt. Tremor har vartefter förökat sig till ett komplett liveband där senaste tillskottet är trummisen Borgar Haugen. Övriga medlemmar är Hans-Aage Holmen, bas och Chris Rudi Lind, sång och gitarr. En låt med bandet, Amor Fati - Let that be my Love Henceforth, kommer finnas med på en lokal samlingsskiva kallad "Midtveis i Norge". Låten ligger även på Tremors nästkommande album "Le Matinée de Enfer". Fortfarande inget utgivningsdatum dock...

Enslavement of Beauty 2007Enslavement of Beauty skjuter något på sitt albumsläpp till sommaren/hösten. Då blir det dock en utgåva med den utlovade sexspårs-CDn samman med en DVD med video och annat material. Läs mer i en färsk intervju på Deadtide


Jarle BybergAmaroc har också blivit med ny trummis, Jarle Byberg aka "Uruz", som också spelar med bland annat svenska Shining. Med spänning väntar vi på att nymixade låtar ska komma upp på AmarocMyspace...Nedan en Enslavement of Beauty-låt i en fanvideo från Myspace:

Ye That Tempteth, Ye That Bequeth

4 kommentarer:

 1. Första gången jag får ta del av EoB och jag gillade verkligen videon. Starkt med att ta med texterna! Passade bra till de symfoniska inslagen. Kan på något sätt förstå att detta är ett av dina favoritband! Ska genast kolla upp mer från dem. Hörde förrresten nya Tiamat idag och den var inte hller dålig!

  SvaraRadera
 2. Sitter just med Tiamat i lurarna :) Bra spår rakt igenom men jag känner en viss risk att mättna rätt snart...

  Såå, du har tidigare motstått mina försök att få alla och envar att lyssna på Enslavement of Beauty? Tur att du gav det en chans till slut ;) På deras Myspace (länk ovan) finns sex av tio låtar från senaste plattan Mere Contemplation. Denna låt är från förra albumet, Megalomania. Videon är som sagt inte bandets, men de har valt att länka till den på sin Myspace så det är väl ett sorts "erkännande" av den iaf.

  SvaraRadera
 3. Kan vi förvänta oss mer tankar från dig om Tiamat's nya(läst recensionen på werock men undrar mer om just dina tankar)?

  Ett riktigt givande inlägg - kul! För det första är det intressant att jämföra Myrholt's olika projekt. Står dock fast vid att AMAROC är bandet han borde koncentrera sig på.

  Gick in på Uruz MySpace och hittade en mycket intressant låt. Vet inte om du lyssnade på den men om du inte gjorde det så tycker jag att du skall lyssna på låten Satanic Black Metal av Urgehal. Traditionell norsk black metal med lite döds och riktigt bra driv. Ett band värt att studera närmare.

  SvaraRadera
 4. Du skojar :), jag sitter precis och skriver ett litet inlägg om Tiamat - uppe om en liten stund.

  Förvånar mig inte att du, Shadows, föredrar Amaroc. Det är väl mest "ren" bm? Tremor är lite annorlunda, du skulle helst höra hela albumet This is Primitive Hate. EoB är väl mest lättillgängligt, men kan väl inte kallas bm egentligen.

  Ska kolla på Urgehal :)

  SvaraRadera