fredag 4 mars 2011

Unseen trailer

The Haunted i Falun 2011. Foto: Vivo, Wikipedia
Det är alltid roligt att se snuttar från skivinspelningar och höra musikerna prata om sitt arbete. Nedan finns en kort trailer som naturligtvis har för avsikt att göra reklam för THE HAUNTEDs kommande album, men den lyckas samtidigt befordra en massa känsla på den korta tiden.

Själv tänker jag ännu inte uttala mig om albumet "Unseen", som släpps den sextonde denna månad - jag har sett en del rejält besvikna kommentarer/recensioner - men känslan Peter Dolving och Per Möller Jensen förmedlar i trailern är inte det där vanliga "vi är störst, bäst och vackrast och har gjort den största, bästa och vackraste skivan någonsin!!!", utan mer att detta albums musik är vad som finns i bandets hjärta, och speglar vad de önskar göra och vad de vill ge sina fans just nu. Den djupaste respekt för det.

4 kommentarer:

 1. Nej. Jag hoppas att jag ändrar uppfattning snart. Cirka fyra genomlyssningar är jag inne på att den är rätt medioker. The Haunted ska vara arga enligt mig. Det finns några starka spår och även deras mest känslomässiga (The Skull) men jag är inte övertygad. Vill verkligen inte sälla mig till den skaran men det låter för "amerikanskt" för min del.

  Men jag är försiktig med mitt favoritband så jag återkommer med en fullständig redogörelse inom kort.

  SvaraRadera
 2. Jag förstår att folk är människor är besvikna, men det är inte för att det är dålig musik. Det kan ingen påstå. Men det är faktiskt svårt att lyssna på Unseen och höra vad skivna ÄR istället för vad man VILL att den ska vara. Visst är det modernt, amerikanskt om man så vill, och musiken vilar ju på groove, rytmer (hej hej Tool) och atmosfär isället för riff och ilska. Men hallå alltså ... alla i Haunted är runt 40 år ... Dolving är typ 42 ... hur många agressiva band i medelåldern är inte bleka kopior av sig själva? Det vanliga är att förändras eller bli patetisk ... Haunted är inte ett patetiskt band ...

  SvaraRadera
 3. Tack för kommentarerna. Ja, jag hittar själv både det ena och det andra att tycka om vartefter och visst Kim, ska band få utvecklas och förändras. Sen får man försöka vara så öppen man bara kan i lyssnandet :)

  SvaraRadera
 4. The Haunted är ett favvoband och dom har en sjukt hög lägstanivå så jag är inte orolig för nya skivan, men jag har för längesedan för mej själv konstaterat att The Haunted aldrig kommer överträffa Marco skivorna...

  SvaraRadera