söndag 27 mars 2011

Wilson + Åkerfeldt = sant


OPETH har ny platta på gång som nämnts tidigare och detta i samarbete med Steven Wilson från PORCUPINE TREE. Wilson var medproducent även på de fantastiska syskonalbumen "Deliverance"/"Damnation" som släpptes 2003-2004 så detta bådar gott. Nu verkar det dock inte som om Steven Wilson och Mikael Åkerfeldt fått nog av varandra med detta. STORM CORROSION är namnet på det gemensamma projektet och material för en debutplatta är i dagarna färdigskrivet även om det enligt Wilson är en del inspelningsarbete kvar.

I en intervju i höstas berättar Steven Wilson om projektet, och det verkar som att detta samarbete triggar och tillåter dem båda att släppa loss en mängd vilda ideer som härbärgeras inom dem. Resultatet ligger långt ifrån vad någon av dem gjort tidigare, vare sig i OPETH eller PORCUPINE TREE, och en del fans kommer hata det, spår Wilson och fortsätter; "Some people will love it and some people will not, and that's OK, because, in a way, I don't think we wanted to just give what was expected, and we're certainly not doing that." Han fortsätter att reflektera kring att de båda är drivande frontfigurer i sina respektive band och att båda är kontroll-freaks men att samarbetet, än så länge, gått friktionsfritt.

I ett tidigare skede var tanken att Mike Portnoy, tidigare i DREAM THEATER, skulle lägga trummor på kommande plattan, men det blir inte något av det; "To be honest, there's just no room for drums on what we've done so far", säger Mikael Åkerfeldt.

Jag det här tycks ju kunna bli nästan precis hur märkligt som helst, men spännande är det att följa.

1 kommentar:

  1. Ser fram emot samarbetet och Opeths nya skiva. Vad som händer med PT återstår att se. De börjar bli lite trötta och uppfinner hjulet hela tiden.

    SvaraRadera