tisdag 15 mars 2011

THE HAUNTEDs Unseen "mer kommersiellt"?

THE HAUNTED. Pressbild från bandets Facebook
I intervjun med Jonas och Anders Björler igår på Bandit Metal frågades bland annat just om det nya albumet kan sägas vara mer "kommersiellt gångbart" än THE HAUNTEDs tidigare album. Svaret var ungefär att på det sättet att plattan är mer varierad och rensången mer framhävd,  är den kanske lättare för fler att ta till sig än bandets tidigare mer rena thrash/metal-plattor. Men givetvis har man inte tänkt i ordalag som "mer kommersiell" under skapandet.

Utifrån vad jag själv har lyssnat på "Unseen" tycker jag verkligen att detta är en annorlunda THE HAUNTED-platta. Den som väntar sig t ex en "The Dead Eye" riskerar att bli besviken. Mer om plattan imorgon då den släpps.


I övrigt pratades det lite av varje om samarbetet med producenten Tue Madsen, tidiga THE HAUNTED, AT THE GATES och syskonbråk i det Björlerska hemmet i barndomen.

Tyvärr tycks inte Bandit Metals ljudarkiv uppdateras längre så det kan blir svårt att lyssna till intervjun i efterhand - om den nu inte dyker upp på Youtube av sig själv :)

1 kommentar:

  1. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

    SvaraRadera