måndag 14 mars 2011

Björlerbröder i Bandit Metal ikväll

THE HAUNTED. Pressbild från bandets Facebook
Anders och Jonas Björler intervjuas i Bandit Metal ikväll, kl 22-24, som nämnts tidigare. Missa inte! Visst är det roligt att läsa/höra frontmannen Peter Dolving i intervjuer, men de båda brödernas betydelse för THE HAUNTED kan knappast överskattas.

Lite historia. Efter att under första halvan av 90-talet med pionjärerna AT THE GATES spelat in fyra epokgörande album, med suveräna "Slaughter of the Soul" som avslutning innan bandet las ner, bildade Jonas Björler THE HAUNTED tillsammans med Patrik Jensen, Adrian Erlandsson och John Zwetsloot. Innan den självbetitlade debuten 1998 hade dock broder Anders ersatt Zwetsloot och Peter Dolving tillkommit som sångare i bandet. Trummis och sångare har därefter bytts i bandet ett par gånger men stommen med de båda Björlers är bestående, förutom en kortare period 2001-2002 då Anders lämnade bandet för att ägna sig åt studier.

Ikväll hör vi dem helt säkert prata en hel del om veckans släpp av THE HAUNTEDs sjunde album, "Unseen". Bandet kommer naturligtvis vara ute och spela en hel del med nya plattan, men dessutom kommer det finnas möjligheten att se bröderna Björler med At the Gates på Metaltown i sommar! Det ser jag oerhört mycket fram emot.


P.S. Glöm inte lägga din röst på THE HAUNTEDs bästa platta i enkäten här till vänster.

2 kommentarer:

  1. Hann precis komma hem i tid för att höra intervjun men kom även på varför jag inte lyssnar på radio. All väntan på att intervjun skulle komma igång på riktigt försvann i musiken och reklamen. Bah!

    SvaraRadera
  2. Ja reklamavbrotten hela tiden är ju rejält irriterande. I övrigt tycker jag det är ok när de kör bra musik mellan intervjuavsnitten. Om man tar sig tid.

    Du får göra som jag gör när jag inte kan lyssna just då; plocka fram gamla kassettbandspelaren och spela in programmet och sen lyssna på valda delar :)

    SvaraRadera