söndag 13 mars 2011

THE HAUNTED-vecka

Det blir mycket THE HAUNTED under veckan som kommer. Imorgon kan du lyssna till en intervju med bröderan Anders och Jonas Björler, gitarrist respektive basist i bandet, som André på Bandit Metal utlovat. Programmet går i Radio Bandit kl 22-24.

På onsdag släpps så nya albumet "Unseen" och tanken är att jag till dess ska ha en recension klar, eller allra senast till helgen (det här skriver jag bara för att sätta press på mig själv ;). Till dess kan ni t ex läsa Henkes recension på WeRock.se, där ni också gärna kan kommentera och sätta ert eget betyg.

Samtidigt ska vi ha en lite omröstning här på bloggen om bästa THE HAUNTED-plattan. Du har veckan på dig så att även "Unseen" kan ingå i röstningen. Men du som redan "vet" att denna inte kan bli bättre än tidigare favoritplattan är välkommen att rösta redan nu :)

Kommentera gärna här, kanske har du också t ex åsikter om huruvida det är nuvarande Peter Dolving eller Marco Aro som är THE HAUNTEDs bästa sångare?

5 kommentarer:

 1. Tackar tackar... Rätt nöjd med den själv!

  SvaraRadera
 2. Aro var ju inget vidare även om jag har en lite nostalgisk hållning till "The Haunted Made Me Do It". "One Kill Wonder" var inte speciellt bra så det är utan tvekan Peter Dolving. Men det förvånar väl inte dig?

  "Unseen" får sin speltid men jag tror inte den kommer toppa "The Dead Eye" som är bandets bästa.

  SvaraRadera
 3. Ah, beställning är lagd, leverans sker i veckan.
  Spännande!
  Bästa plattan har Dolving på sång. Förstås. Jag säger dock, antagligen ensam, att det är "rEVOLEr". Hård och melodiös på samma gång.
  Intressantast är dock "The Dead Eye". Än så länge...

  SvaraRadera
 4. Tack själv, woodsmanfred, att du bjuder på musiken :) (jag envisas med att försöka hålla ihop kommentarstrådarna på ett ställe...)

  Sant, Tomasz, det förvånar mig inte ett dugg att du föredrar Dolving :) Och på dig låter det nästan som om bandet haft sin storhetstid, som då varken Versus eller Unseen klår?

  Tack för rösten, Chief, det går ju att ändra den senare i veckan om "Unseen" drabbar dig tungt när den anländer :)

  SvaraRadera
 5. Jag tror jag kommer komma till läget där jag kommer se "Unseen" för vad den är. Jag ogillar inte skivan och jag accepterar bandets nya riktning och ser den mer som ett nytt band. "rEVOLVEr" är fantastisk den också men "The Dead Eye" har mer dynamik.

  Däremot är det just dessa två skivor jag skulle rädda ifall det började brinna i mitt cd-ställ.

  SvaraRadera