lördag 12 mars 2011

GOJIRA - EP på gång

Franska GOJIRA är ett band som jag upptäckte inför förra plattan "The Way of all Flesh" och deras Sverigebesök som förband till IN FLAMES på Hovet 2008.

Bandet har ett samhälls- och miljöengagemang som går utöver vad som är vanligt inom hårdrocken. Nu är de aktuella med en kommande EP vars intäkter går till miljöorganisationen Sea Shepherd. Sea Shepherd har å sin sida döpt senaste aktionsfartyget till - just det - Gojira.

Nedan hör du en intervju med GOJIRAs frontman Joe Duplantier där han pratar om inspelningen av EP:n, "..it´s very GOJIRA-ish", och Sea Shepherds arbete men också om hur han tidigare i livet mest lyssnat på jazz och klassiskt innan METALLICA mer eller mindre "drabbade" honom. Tack för det, säger vi som är glada att Duplantier och GOJIRA gör det de gör idag...

Gojira på Spotify


3 kommentarer:

  1. Briljant! I like Gojira, very much... Bra grejer, ska kollas in!

    SvaraRadera
  2. Fantastiskt band men jag lyssnar inte på dem lika mycket som jag borde. Vet dock att de snackade om att ta det väldigt lugnt efter förbandskonserten med In Flames och vila upp innan de skulle släppa nytt. Kul att höra att de är på g med nytt material i vilket fall.

    SvaraRadera
  3. Ett av mina absoluta favoritband, riktigt kul att höra att de är på gång med nytt!

    SvaraRadera