måndag 28 mars 2011

Anders Fridén om ”Sounds of a Playground Fading”

Som vi har konstaterat tidigare har IN FLAMES lämnat skivbolaget Nuclear Blast och nu berättar Anders Fridén för Aftonbladet att bandet skrivit på för Century Media Records som alltså ger ut IN FLAMES tionde album nu den 15 juni.
Anders Fridén 2011, bild från Aftonbladet.se
Friden berättar också att en del av låttexterna handlar om åldrande, död och andra existentiella teman. Att inte gitarristen Jesper Strömblad längre är med påverkar på så sätt att det numera inte är tre utan två som skriver musiken i IN FLAMES, Björn Gelotte tillsammans med Fridén. Det är ungefär så mycket Fridén tycks vilja säga om den saken.

Skivan sägs vidare "blanda rockgenrer i en osalig mix" och ha en del låtar som tänjer på hårdrocksnormen rejält. Stilen växlar mellan snabba typiska IN FLAMES-låtar, arenarock och andra delar som är väldigt smala, såsom t ex inslag av tramporgel i låten "The Attic". Country blir det dock inte, det lovar Anders Fridén. Och det får man ju vara jäkligt glad för :)

Ge mig - nu!, säger jag...

2 kommentarer:

  1. Du borde få jobba som deras officiella mediaförmedlare så snabb och korrekt du är i dina nyheter och gissningar. Visste att jag kunde lita på dig =)

    SvaraRadera
  2. Bra musiksmak du har :) Sitter och lyssnar på discover me like emptiness och funderar på hur omslager kommer att se ut.

    SvaraRadera