lördag 6 oktober 2007

Kvinnliga röstresurser

Kvinnlinga sångare i metalband är ganska ovanliga. Och ännu färre är de kvinnor som growlar.
Angela Gossow
Foto: Matthias Bauer,Wikipedia
Men det finns några stycken såsom Laura Nichol i Light This City, Maria Abaza i ryska bandet Merlin och inte minst tyska Angela Gossow i det i övrigt svenska bandet Arch Enemy. Arch Enemy har just släppt sitt sjunde album Rise of the Tyrant. En recension av albumet kan du läsa på WeRock.

Det här bandet verkar i den melodiösa dödsmetall-fåran som så många svenska band är så bra på. Det är tungt, hårt och snabbt, men samtidigt finns mycket melodi och sköna passager. Och man kan inte annat än bli glad över den väna sångerskans kraftfulla röstresurser. Det ska bli riktigt spännande att se bandet live i Black Crusade-turnén i december!Inledningsspåret "Blood on Your Hands" kan du höra på bandets MySpace.Arch Enemy på biblan.

10 kommentarer:

 1. Ja, Angela är duktig och hon vrålar som om hon hade helvetet självt inneboende i sina lungor. Däremot är hennes röst extrem till den grad att jag tröttnar. Det är inte mycket variation

  SvaraRadera
 2. Kan nog hålla med. Lagom doser blir bäst.

  Nu är det väl timmar istället för dagar att räkna ner? Flyg högt men landa tryggt vännen - "huvudet bland molnen och fötterna på jorden", så blir nog det mesta bra ;)

  SvaraRadera
 3. Kan rekommendera Otep (nä inte Opeth som jag själv trodde först) om man vill höra en kvinna som growlar skiten ur det mesta. Dock lite mer pretantiöst än det mesta :)

  SvaraRadera
 4. Ja där var det verkligen bredd på sångstilarna, t.o.m. lite dragningar åt rap också... Tack för tipset, detta kan jag tänka mig att lyssna mer på, ja. (Fast Opeth är inte dumt det heller ;)

  SvaraRadera
 5. Opeth är precis som du säger the shit :) Lätt en av de bästa konserterna jag sett var på Roskilde 2006. Tror att bandet hann med runt 6 låtar - och det var inte långtråkigt på något sätt :D

  SvaraRadera
 6. Jag kan fortfarande inte fatta att det är en tjej som sjunger i Arch Enemy. Fördomsfullt eller inte, men det känns bara märkligt.
  Är väl inte överdrivet förtjust i Arch Enemy skall erkännas ;-)

  SvaraRadera
 7. Jo, men man vänjer sig vid tanken, tycker jag. Och det är ju som sagt fler tjejer som kan! Det ska bli kul att se dem live på Black Crusade i december :)

  SvaraRadera
 8. Hej Kim, lyssna på my space, jag gillar melodislingorna. Hade de dragit ner tempot något och tagit bort tigersångaren hade jag verkligen gillat den här låten.
  Signe

  SvaraRadera
 9. Tigrinnans sång gör mig glad! Det behöver inte vara behagfullt för att vara bra. Kraft och styrka är också vackert ;)
  (även om det, som sagt, gör sig bäst i måttliga mängder)

  SvaraRadera
 10. Sen har vi ju Maria Brink i In This Moment med. :)

  SvaraRadera