måndag 30 mars 2009

Funeral doom med FUNERAL

Doom metal är väl knappast den musik jag lyssnar mest på. Klart att veteranerna CANDLEMASS ljuder i öronen vid tillfälle, och nu kommer de med ny platta i veckan, "Death Magic Doom". Hela plattan går för övrigt att belyssna på bandets Myspace för närvarande.


Dock är det inte CANDLEMASS som är egentligt objekt för det här inlägget, utan undergenren funeral doom och det norska bandet FUNERAL. Som varande en optimistisk människa borde egentligen denna deppiga musik inte alls passa mig, då jag tror väldigt mycket på att stärka de goda krafterna i tillvaron, på den inneboende kraften och styrkan i att se livet ur en positiv synvinkel. (Ja, jädrans vad högtidligt det låter när det skrivs ned, men så är det :)

Vare som det vill med det, ibland lockar denna musik som "fokuserar på att framkalla en känsla av tomhet och bedrövelse" och där "texterna fokuserar på förtvivlan och tomhet", som man skriver på Wikipedia. Nedan A Will to Die från bandets fjolårsalbum "As the Light Does the Shadow".2 kommentarer:

  1. Du har råkat länka till In Flames istället för Candlemass... :-)

    SvaraRadera
  2. Oj vad jag slarvar när jag klipper och klistrar, det där var inte första gången...

    Fixat nu :)Tur att jag har både uppmärksamma och vänliga läsare. Tack Fredrik!

    SvaraRadera