lördag 17 oktober 2009

WATAIN

I SVTs program "Skräckministeriet" i torsdags fanns ett inslag om WATAIN, om satanism och black metal (tack för tipset, Shadows). Jag kan inte påstå att det var särskilt klargörande om genren i sig, men det var intressant och seriöst i all sin enkelhet. WATAIN-sångaren Erik Danielsson förklarade betydelsen av cermonierna på scenen, djurskallarna och det ruttnande blodet... Och vet ni vad? Jag tror honom. Vilket inte betyder att det på något sätt tilltalar mig. Jag har heller inte minsta önskan att bevista en konsert med WATAIN, eller för den delen MAYHEM eller GORGOROTH som också kan väntas ha blod, djurkadaver och liknande på scen. Och detta innebär säkert att många anser att jag inte förstått ett dugg av genren och musiken heller. Dessutom är jag ateist och tror inte mer på Satan än på Gud... WATAINs musik tilltalar mig dock mycket, det är snyggt, välgjort, berörande och Danielsson har en skön stämma.

WATAIN har för övrigt ny skiva på gång, inspelning i januari enligt bandets Myspace.

Se inslaget på SVT, ca 21 minuter in i programet (mycket blod-och-slask, ja). Här nedan en liveupptagning från Wacken förra året.

4 kommentarer:

 1. Svårt att bestämma mig vad jag skall tycka. Å ena sidan kan man ju hävda att de som bevistar en Watain-konsert är förvarnade, och därmed får ses som "utsatta" för eventuell gore av fri vilja.

  Samtidigt är det kanske lite synd att man inte kan få ta del av bara musiken UTAN att bli blodbestänkt (i alla fall om man vill vara nära scen)...

  Passar också på att meddela att jag flyttat min blogg, och numer återfinns på Blogspot. Den nya adressen är:

  http://blasphemedia.blogspot.com

  SvaraRadera
 2. Alltså, vill man se Watain så får man stå ut med stank, blod och liknande. Det är på de premisserna de uppträder.

  Det är samma sak som ifall en konsert skulle arrangeras av IOGT-NTO. Du kan inte räkna med att det ska finnas en bar.

  Jag tycker att det är friskt att det finns band som är mer än bara musiken.

  SvaraRadera
 3. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 4. Jag har inget som helst att säga emot någon av kommentarerna - bara erkänna att jag själv gärna skulle velat haft en bar där ;) och, i det här fallet, haft chans att se bandet framföra sin musik utan alltför mycket slask. Men så är nu inte verkligheten...

  SvaraRadera