tisdag 4 oktober 2011

Blod Eld Död - BATHORY

Detta är så attans bra! Boken Blod Eld Död träffar så precist i sin ton och framställning. Kapitlet om det legendariska BATHORY och dess skapare Ace Quorthon - en av de definitiva förgrundsgestalterna inom svensk metal - ger läsaren historien med en fördjupad kunskap, och samtidigt med respekten och även till viss del mystiken bibehållen. Författarna har lyckats få gedigna intervjuer med både Quorthons far, skivproducenten Börje Forsberg, och några av dem som var med i ett tidigt skede.

Samtidigt som den seriösa tonen bibehålls, delar texten med sig av intressanta och roliga anekdoter och nörd-vetande, som t ex att det är Quorthons hand som håller fram dödskallen på omslaget till OZ-albumet "Fire in the Brain". Utan att ändå på något sätt tappa i fokus.

Det kommer garanterat höras mer om den här boken här på bloggen. "Blod Eld Död", Blood Fire Death, är för övrigt albumtitel och en av låtarna på BATHORYs fjärde album.

Nedan Satan My Master i original med BATHORY samt i ett par bland många coverversioner. Här med TREMOR respektive DIMMU BORGIR.
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar