fredag 30 december 2011

Rock Science - mycket nöje i enkelt format

En av höstens snackisar har varit det nya frågespelet för musikälskare, Rock Science, och är man både förtjust i hårdrock och en riktig spelnörd var detta bästa tänkbara julklapp. Och tänk, det förstod mina barn!

Utformningen är mycket simpel, en spelplan med 20 steg - helt onödig egentligen villket också påpekas i reglerna i ett avsnitt kallat "rese-version" - och ett par buntar frågekort samt ja- och nej-kort för att slå vad om de andra spelarnas kunskaper. Thats it. Grejen är dock den stora mängden frågor, inom olika kunskapsområden, och möjligheten att välja svårighetsgrad på varje fråga: "poser", "fan" eller "scientist".

Priset, exakt 666:- (givetvis), kan tyckas högt för det man fysiskt får, men det är naturligtvis en massa jobb bakom frågekonstruktioner osv. Dessutom fick jag Nicke Anderssons signatur på lådan!

Hur gick det då i spelet? Vi har hunnit igenom en match och jag och de yngre fick se oss besegrade av äldste sonen. Förlusten i sig var inte det mest bittra, utan att han slog spiken i kistan med en fråga om norsk black metal, vilket rimligen borde varit mitt specialområde! Visserligen på posörnivå, men jag känner mig ändå lite snuvad på min rätt...

Nå, korten är många (ca 300) och frågorna ännu fler (3 ämnen och 3 nivåer på varje kort) så jag ser fram emot många fler chanser att spöa honom :)

Ett tips: blanda korthögarna ordentligt innan ni börjar, så slipper ni såsom vi få upprepade frågor om t ex Nirvana och Pearl Jam i början. Önskar er alla musik- och spelnördar många roliga stunder med Rock Science!

1 kommentar:

  1. Min chef lade beslag på det så jag fick aldrig möjligheten att prova recensionsexet. Men det låter kul!

    SvaraRadera