torsdag 2 maj 2013

Recension: DEATHEMBER - "Going Postal"

DEATHEMBER - "Going Postal" (2013)

"Mitt leende blir allt bredare och jag känner hur ögonen lyser när jag hör de vokala insatserna..." så inledde jag WeRock-recensionen för DEATHEMBERs förstlingsalster, EP:n "A Thousand Flatlines" från 2011. Mycket av mitt beröm för bandet den gången gällde just sångarens röstkapacitet, ja å så låtskrivandet, produktionen och instrumentalisternas insatser... Men dock, när jag hörde att sångaren lämnat var det med viss bävan jag inväntade fullängdsdebuten.

Helt omotiverad bävan skulle det visa sig. Bandet har bytt en högkompetent röst mot en annan. När jag hörde Simon Tarasewicz vråla igång förstasingeln Quietly var det breda flinet tillbaka.

Förra skivan ståtade med gästsång av Mikee Goodman (ex-SikTh) och fullängdsdebuten har den äran att ståta med gästvokalist Daniel Ädel, från VILDHJARTA på ett av spåren, mycket trevligt gästspel där. Dessutom har bandet hjälp av gitarristen Ralph Santolla tidigare bland annat i DEICIDE, ORBITUARY och ICED EARTH på ett annat av spåren.

Även denna gång är låtskrivandet skivans kärna. Hur skickliga än musikerna är - och det är de - och hur finfint produktionen än står sig, är det de 10 låtarnas musikaliska styrka, enskilt och tillsammans som bär hem den slutgiltiga segern. Hög jämn kvalitet, ingen enda låt faller ur ramen och dessutom ett par riktiga toppar, såsom tidigare nämnda Quietly och spåret med Daniel Ädel, The Deprivation, Pt 3.

Detta är en fullmogen fullängdsdebut av ett band som satsar fullt ut och  bjuder oss både känsla och skicklighet i överflöd. DEATHEMBER har framtiden för sig.

Betyg 8/10

Och här kan du läsa vad kollegan Fredrik tycker i sin recension på WeRock.se 

P.S. Du har väl inte missat att WeRock har en tävling igång där du kan vinna ett signerat ex av den limiterade utgåvan? Snygg som tusan kan jag lova. Senast 10 maj ska tävlingssvaret vara inne.

2 kommentarer:

  1. Låter grymt. Då får man hoppas att man vinner ett ex på Werock.se då.

    SvaraRadera
  2. Ja, var och en som svarar rätt har lika chans att bli lottad till vinnare av en av de tre signerade ex vi fått :-)

    SvaraRadera