måndag 9 september 2013

Madrugada-sångaren på SATYRCONs Phoenix!

Nya SATYRCON-albumet går fortfarande varmt här, och en av favoritspåren är Phoenix, en soft sak som genast sätter sig nånstans i närheten av hjärterötterna. De allra första tankarna går till svenska WEEPING WILLOWS och deras första (tror jag) album "Broken Promise Land", kanske minns ni Blue And Alone som, helt osannolikt egentligen, var signatur till tv-serien "Pistvakt". (Ja, nu har det spårat ur här, jag vet ;-)

Nå, åter till "Satyricon" och Phoenix. Lite mer lyssning fick mig istället att tänka på norska MADRUGADA (rösten!) och nu visar det sig mycket riktigt att det är vokalisten Sivert Høyem från nämnda band som gästsjunger på låten! Du hittar MADRUGADA på Spotify, dock tyvärr inte sista och självbetitlade albumet. Bandet upplöstes ett år efter att gitarristen Robert Burås hittades död sommaren 2007. På Spotify återfinns dock "Best of Madrugada" där bl.a. Look Away Lucifer från sista albumet finns.
Nå, nu sjunger Sivert Høyem på Phoenix och du hör det här nedan. Det är så vackert detta! Ja, sen följer även förstasingeln Our World, It Rumbles Tonight, och den är inte precis dum den heller :-)


3 kommentarer:

  1. I "slaget" mellan Watain och Satyricon om vilket stort Black Metal-band som lyckats bäst med sin lugna låt på nya plattan så vinner Satyricon. Grattis Satyricon, ni är bäst.

    SvaraRadera
  2. Japp, ska man göra den jämförelsen har du definitivt rätt! Sen när det gäller albumen som helhet är de så pass olika, även om båda såklart har rötterna i bm, att det är svårt att jämföra tycker jag. Skönt att de får lite tid att "mogna" på en, innan det är dags för årsbästalistor och sånt där :-)

    SvaraRadera
  3. Intressant! Måste lyssnas in på

    SvaraRadera