söndag 17 maj 2009

DARK FORTRESS - tysk black metal

Via en fellänkad hänvisning på wikipedia snubblade jag över det tyska black metal-bandet DARK FORTRESS och blev tjusad av musikens mörka melodiska klang. Lite associationer åt norska KEEP OF KALESSIN dyker upp. Bandet har släppt fem album och bytte vokalist inför det senaste, vilket synes ha gett ytterligare djup och sting åt sången.

Promobild från DARK FORTRESS Myspace
Senaste plattan "Eidolon" (2008) är ett konceptalbum och behandlar en transcenderande själs övergång från mänskligt till icke-jordiskt tillstånd... eeh, eller nåt, läs gärna mer på bandets webbplats om du är nyfiken. För mig blev det ganska ointressant men musiken är desto mer intressant. No Longer Human, The Unflesh och Edge of Night (se nedan), är några av de låtar som fångade mig. Vissa av dem kan höras på Myspace där du också finner spåret Baphomet med Tom Gabriel Fisher (Celtic Frost) som gästsångare.5 kommentarer:

 1. Inte det mest originella jag hört men skön stämning. Får helt kklart kolla upp detta.

  SvaraRadera
 2. Kom över deras 'Séance', som fångade mitt intresse, för nåt år sen (den släpptes ju 2006) och har den liggandes på datorn. Den verkar hamnat i skymundan för allt annat man ska lyssna på, men man får kanske ta o ta tag i den och även den nya...

  SvaraRadera
 3. Kan hålla med dig att det inte är helt originellt, Jonte, men en del låtar är klart värda sin tid.

  Thomas, när jag jämför det jag hittar på nätet från "Séance" med "Eidolon", så vinner den senare tycker jag. Så det kan nog vara värt att kolla upp närmre.
  Välkommen hit till Kims blogg förresten :)

  SvaraRadera
 4. Tackar, kan säga att ja följt den senaste månaderna.

  SvaraRadera
 5. Konstigt att det inte kommer mer BM från Tyskland. Detta var väl inte så illa...

  SvaraRadera