onsdag 30 maj 2007

Globen 25/5 Del 2. 30 Seconds to Mars

Det var inte helt ovanligt att inför denna konsert höra att "Jo, Linkin Park är helt OK men jag ska dit för att se 30 Seconds to Mars." Bandet från Kalifornien som har hållit på sedan år 2000 men av många i Sverige blev bekanta först förra året med singeln Attack som kunde belyssnas inte minst på radio Bandit.

30 Seconds to Mars med skådespelaren och frontmannen Jared Leto i spetsen drar igång full show i globenarenan. Inget försynt förbandslir här inte. Scendekor och utstyrslar harmonierar i snyggt svart-rött-vitt och utspelet är övertygande.

Senaste plattan, A Beautiful Lie, kom för ett par år sedan och förutom titellåten får vi del av favoriter som The Kill och From Yesterday. Leto trycker på hårt för att få till mer avancerad allsång i The Fantasy och globenpubliken gör vad den kan, med sisådär resultat...

Enda negativa med konserten är att den var kort. Jared Leto ber om ursäkt att de måste bryta tidigare, men trummisen (brodern Shannon Leto) får elektriska stötar hela tiden, något med det tekniska är fel. Sångaren avslutar stilfullt, ensam på scen med gitarren i ett nedsläckt Globen belyst endast av tusentals mobildisplayer. Romantiskt sceneri av år 2007.

Här nedan videon till From Yesterday signerad 30 Seconds to Mars.


Globen Del 3. Linkin Park, kommer snart...

2 kommentarer:

  1. a was there . o det var grymt.

    SvaraRadera
  2. Ja, de har verkligen ett skönt utspel. Synd bra att de bröt i förtid. Men de ska väl vara tillbaka i Sverige i vinter om jag minns rätt?

    Välkommen hit förresten :)

    SvaraRadera