lördag 19 maj 2007

Dubbelt aktuella: Linkin Park

Ny platta och första Sverigebesöket någonsin. För den som gillar Linkin Park är det just nu dubbelfest. Jag har inte haft möjlighet att lyssna på hela albumet än, men förstasingeln ”What I’ve Done” spelas på radio sedan några veckor tillbaka och på Youtube kan t ex Shadow of the Day och Given Up belyssnas. Min första uppfattning: habilt Linkin Park-sound, bra, men inget som sticker ut speciellt egentligen.

I svenska media har albumet inte fått några lysande recensioner. En sak har jag dock svårt att förstå: varför recensenter som uppenbarligen inte gillar Linkin Park från början väljer att skriva om deras nya platta? ”Tack vare producenten Rick Rubin är musiken bättre än sist (vilket inte säger så mycket)” och ” I den förra // låten In between // visar Mike Shinoda att han sjunger snyggare än han rappar (vilket inte heller säger så mycket)” Nils Hansson, DN .

Tja, du som gillar bandet, skapa dig din egen bild. Nya plattan är beställd till biblioteket. Här kan du kolla om den anlänt.
Minutes to Midnight

Annars kan förra albumet varmt rekommenderas i väntan,
Meteora.

Själv ser jag dock mycket fram emot konserten på fredag (25/5), dels naturligtvis för att se Linkin Park live, men inte minst för det ena förbandets skull. 30 Seconds to Mars, med sångaren Jared Leto. På återhörande om den konserten!