tisdag 3 juli 2007

Hultsfreds bästa. Dag 3

Sen kväll igår - sen morgon idag... Vår konsertdag startade därmed inte förrän halv fem på eftermiddagen. Och då med Neverstore, en ung rocktrio från Hjo som släppte sitt första album i januari i år. Mycket spelglädje, mycket publikglädje och alldeles "lagom" trångt i Teaterladan den här gången. "Vad snälla ni är" utbrister sångaren Jacob Widén förvånad(?) när pubiken begär in dem på scen en extra gång.

Säkert! är den nya uppenbarelseformen av Hello Saferide, dvs Annika Norlin i svensksjungande tappning. Mogen musik med visst sting i texterna. På biblan finns båda hennes album.Men sen blir det varken säkert, moget eller städat. Snarare tvärtom: osäkrad, "skitig" deathpunk signerad norska Turbonegro.
Hank von Helvete, Pål Pot och de andra är allt utom måttfulla eller smakfulla och slaktar också glatt svensk självgodhet när de gör om Emil-visans text: "Hujedamej sån bög han var..." osv. Bra? Underhållande i alla fall...

Dagens dos av melodisk death metal får göteborgsbandet Avatar stå för, med Johanes Eckerström som growlande frontman. "Jasså, ni såg Korn häromkvällen? Men nu ska ni få riktig metal!" Den samspelta gruppen headbangar igång stora delar av publiken till ett gemensamt rytmiskt röj. Några goda smakbitar finns på bandets MySpace där särskilt My Shining Star rekomenderas.

Jonas Jarlsby, Avatar

The Ark spelar på Hawaiiscenen. Men vi är inte där... . Vi hör dem iofs på avstånd, men ångrar oss inte av det. Kan väl låna hem plattorna när vi kommer hem om vi blir sugna på att lyssna till deras lite jamsiga "schlagerrock". I stället väljer vi att vara på plats vid Pampasscenen i god tid före det som för oss blir festivalens sista spelning. Yngsta Klanmedlemmen vill ha bästa placeringen här och det är enda gången vi tar oss tid bara för att vänta in något. Å andra sidan har vi det rätt mysigt under paraplyet när vi äter thaimat i duggregnet.

Amy Lee, Evanescence
Lördagens absoluta höjdare, och en av höjdpunkterna på hela festivalen är Evanescence och sångerskan Amy Lee som är helt storartad. Hon har en imponerande kapacitet och scennärvaro. Häftigt hårdrockande harmonier växlar med finstämd sång och flygelspel. Vi får del av låtar som Lithium och Bring me to life från bandets båda senaste plattor, men också My Immortal som spelades in redan till bandets första demoplatta, Origin. Publiken bara älskar Amy Lee och Evanescence musik, och ut från scenen sprider sig en stämning som, trots regnet och den tilltagande kylan, håller oss varma. Strålande bra!

Evanescence senaste album The Open Door på biblan.

3 kommentarer:

 1. Hejsan. Har du fler bilder lr några videor från Evanescence spelningen? =D

  SvaraRadera
 2. tjena gillade om slaget med Evanescence kan du inte skriva mer?

  SvaraRadera
 3. Sandra, jag har tyvärr inte fler uppladdade bilder. Var svårt att ta bra bilder i regnet... (Lessen att jag inte sett din fråga tidigare)

  O, menar du att jag ska skriva mer om just Evanescence? Det gör jag gärna, fast just nu har väl Amy Lee och bandet en paus, men så fort det händer något igen, så...
  Hoppas du hittar något annat läsvärt också här på bloggen :)

  SvaraRadera