söndag 11 januari 2009

Taake-intervju och nya recensioner

Taake, Wolfszeit festival Hollfeld Germany 2008Från Taakes Myspace

Som nämnts fick jag möjlighet till att via mejl göra en intervju med Hoest i norska black metal-bandet Taake, aktuellt med sitt fjärde, självbetitlade album. Detta band är absolut inte okontroversiellt, för något år sedan uppträdde frontmannen på en konsert i Tyskland med ett hakkors målat på bröstet, och jag var spänd på hur Hoest skulle ta min inledande fråga om relationen till rasism och nazism. Å andra sidan var den frågan för mig helt nödvändig att ställa och en förutsättning för intervjun.

Denna intervju kom sedan att handla om dödslängtan och livsleda, begreppet "True Norwegian Black Metal", inspirationskällor och om hur destruktiv energi kan omvandlas till kreativitet. Nedan från Youtube, Hordalands Doedskvad III, ett av mina favoritspår från tredje plattan, fast bara med ljud. Jag älskar musiken och beundrar lyrikern Hoest, men efter att ha sett några videor är jag noll sugen på att se bandet live...

Intervjun finner du på Werock där du också hittar en hög med nya recensioner, av bland andra Guns n Roses, Cynic som Metallbibliotekarien ger allra högsta betyg - helt säkert värt att kolla in således - och naturligtvis min recension av Taakes album.2 kommentarer:

  1. Riktigt intressant läsning om Taake! Både intervjun och recensionen - tack för det.

    SvaraRadera
  2. Tack. Roligt att du uppskattade det :)

    SvaraRadera