fredag 23 januari 2009

Behemoth spelar in nytt

Nergal. Foto:Vassil, Wikipedia
Den som följt bloggen ett tag vet att jag brottades med Behemoths musik ett bra tag innan bitarna föll på plats. Å andra sidan platsade de till sist så bra att senaste plattan "The Apostasy" tog tredjeplatsen på 2007 års bästa album -lista.

Och nu är Behemoth i gång med inspelning av nya låtar. Det tycks bli samma sättning som på de två senaste studioalbumen: naturligtvis sång och gitarr av Nergal, bandets hjärta och motor, den infernaliske Inferno på trummor, Orion som basist och den evige (varför?) sessionsmedlemmen Seth som andre gitarrist.

En första video från inspelningen blev jag tipsad av via Shadows blogg. Videon ger en aning av vad som komma skall, och det låter verkligen intressant.

En skön samling av Behemothvideor kan du också ta del av här på Metalvideo.

Inner Sanctum, från "The Apostasy"


4 kommentarer:

 1. Varför kollar jag inte upp dom? Å andra sidan har jag svårt för musik där man försöker slå hastighetsrekord.

  SvaraRadera
 2. Nja hastighetsrekord.. Skulle mer beskriva Behemoths musik som storslagen. :)

  SvaraRadera
 3. Ja, visst är det storslaget Mesphito :) - och ändå aldrig så att det slår över. Behemoths spelning på klubben oktober 07 var en av de bästa konserter jag bevittnat.

  Ja, Tomasz, jag vet inte vad du ska "ursäkta" dig med längre ;)

  SvaraRadera
 4. Hej!
  Även om det inte har med ämnet ifråga att göra så måste jag säga det här med tanke på omständigheterna: Jag har varit en beundrare av Nima Dervish, men med tanke på hans kvinnoförakt tar jag helt avstånd från honom: ( http://www.realtid.se/ArticlePages/201002/03/20100203104824_Realtid135/20100203104824_Realtid135.dbp.asp?sAction=lk ).
  Han förtjänar inte längre vårt stöd. Dessutom är han för opålitlig. Ett konsekvent avståndstagande är aktuell.

  SvaraRadera