måndag 15 juni 2009

Inför Metaltown - MUCC


Inte mindre än tre japanska band framträder på Metaltown i år. Förutom DIR EN GREY, som omskrivits tidigare på bloggen, och GIRUGÄMESH, spelar också "alternative metal"-bandet MUCC.

MUCC startade 1997 och har släppt nio fullängdare, senaste "Kyuutai" i mars i år, och turnerat både i Europa och Nordamerika. Vad jag har kunnat lyssna mig till har bandet en mycket bred blandning av genre och stil i sina verk, och somt gillar jag skarpt, somt är rejält slätstruket. En av de låtar jag fastnat för ses nedan i Youtube-klippet. (Jag har inte ens särskilt mycket att klaga på vad gäller videon :) Alla låtar framförs på japanska, även om en del har engelska titlar, så inget av texterna begriper jag.

Inte hamnar MUCC på samma skala som landsmännen i DIR EN GREY, men lite roligt ska det bli att se dem, och se vad som kan göras av denna musik på scen. Mer finns att lyssna till på Myspace, men bara korta snitt ur låtarna, så botanisera hellre i utbudet på Youtube om nyfikenheten är väckt.6 kommentarer:

 1. Jag är också nyfiken på Mucc. Visserligen tyckte jag inte den här låten var särskilt bra, men de har andra som är lite småkul.

  Dock ser det ändå inte ut att bli något Mucc för mig, då de krockar tämligen rakt av med Opeth...

  SvaraRadera
 2. Sablar, hade inte kollat spelschemat ordentligt. Självklart prioriteras Opeth, som ju ställde in förra årets Metaltown, så dem har jag väntat på i ett helt år :)

  SvaraRadera
 3. Jag så Mucc i höstas i Stockholm och måste säga att det var pinsamt dåligt, så för att trösta dig Kim, du missar inget :)

  SvaraRadera
 4. Det var ju bra :) Eller det var det ju inte... Men det var ju bra att få höra, när jag nu missar dem. Tack för trösten, SheerFaith.

  SvaraRadera
 5. Hm. MUCC är det bästa japanska bandet som någonsin har funnits. Ni förstår uppenbarligen inte deras texter eller deras musik, som bägge är genialiska. Deras framträdande på metaltown var OTROLIGT, och det var väl tråkigt att ni kollade på andra band i stället, snacka om att ni missade nåt. Ingen har större röstregister än Tatsurou, ingen lirar bas som Yukke, ingen klär i hatt som Miya, och det finns INTE EN JÄVEL som kan hantera ett trumset som Satochi. YOUR LOSS!

  SvaraRadera
 6. Hej Liza! Tack för din kommentar :)

  Roligt att höra att de var så bra, och tydligen uppfyllde dina förväntningar. Jag skulle själv ändå inte byta ut Opeth mot dem, men musiksmaken är ju olika (kankse tur det?)

  SvaraRadera