måndag 22 juni 2009

Inför Metaltown 2 - CULT OF LUNA

CULT OF LUNA, från Earache RecordsDet här är bandet som petar Marilyn Manson från vår spellista under kommande helg på Metaltown... CULT OF LUNA kommer från Umeå och har varit igång i tio års tid. Med början i förra årets platta "Eternal Kingdom" har jag botaniserat mig bakåt i bandets musik. CULT OF LUNAs musik får bära epitet som "post-metal" och "atmospheric sludge metal", själva anger de sig spela experimentell rock, och det duger gott för mig. Det här är inte speciellt lättlyssnat, men ofta väldigt bra när man ger det lite tid.

Leave Me Here, nedan, kommer från 2005 års platta "Salvation". Videon är obehaglig, låten är bra (har ni hört liknande tongångar här på bloggen förr? ;)

Mer finns att lyssna till på bandets myspace. Och här en Kerrang!-intervju med Johannes Persson som berättar en del spännande om bakgrunden till senaste albumet.5 kommentarer:

 1. "Leave me here" är ruggigt maffig!

  ...fast helst skulle jag nog se CoL på en klubbspelning; någonstans rökigt och mörkt. Man får väl hoppas på rejäl fullmåne som stämningshöjare på lördag!

  Såg i din kommentar att våra "scheman" matchar rätt bra. Skulle du mot förmodan springa på mig i folkvimlet får du gärna säga hej! :-)

  SvaraRadera
 2. Kan man vänta sig ett maffigt rapportage?

  SvaraRadera
 3. Får väl se vem som springer på vem i vimlet, Fredrik :) Visst är det något av ett "problem" med många av de här banden i full sommarsol, men någorlunda mörkt ska det väl bli till CoL åtminstone...

  Jo visst blir det rapportering i någon form. Datorn blir med mig, så jag hoppas kunna blogga lite något under själva festivaldagarna.

  SvaraRadera
 4. Kul, gillar bloggande från festivaler. Ta mycket bilder (både på banden och besökarna)! Får se om vi ses i vimlet...

  SvaraRadera
 5. Blir lite nyfiken Shadows, hur ditt "schema" kan se ut? inte mycket svartmetall i år heller - tyvärr ;)

  Visst ska vi fotografera så mycket som möjligt, inte minst med tanke på wikipedia - och har ni bilder att dela med er av så vet ni att wp behöver många fler bra konsert- och artistbilder.

  SvaraRadera