måndag 12 november 2012

Close Up-vecka: ALWAYS WAR

På torsdag bär det iväg med Close Up-båten, och som nämnts tidigare är mitt intresse inriktat på trion CANDLEMASS, TIAMAT och allra främst, BEHEMOTH.

Men det är ju några band till som ska med på båten och jag tänkte titta lite närmre på åtminstone ett par av dem innan resan.

Först ut ALWAYS WAR, Uppsalabördigt hard core-band som nu släpper sin fullängdsdebut och som drog en vinstlott, måste man säga, när bandet inte bara spelar på Close Up-båten i det eminenta sällskap som nämnts tidigare, och med potentiella 1800 resenärer i publiken, utan dessutom fått sitt album utskickat tillsammans med senaste Close-Up Magazine i hela dess upplaga. Är då bandet värda denna uppmärksamhet?

ALWAYS WAR bildades 2007 och spelar en hard core med influenser som enligt dem själva spänner från bay area-thrashen över New York-hard core och den lokala punk- och metalscenen.

Skivan som alltså medföljer Close-Up #146 består av hela fullängdsdebuten, , "We Are the Flood", med 9 spår samt som bonus bandets femspårs-EP "Vengeance Prevail" som gavs ut på dagen för två år sedan. Dess fem spår kan du lyssna på i spelaren nedan. Som helhet kan jag tycka att detta inte är oävet alls, och att ALWAYS WAR gott kan vara värda den uppmärksamhet Close-Up ger dem! Det ska bli jäkligt roligt att på båten se vad de är och gör live också. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar