torsdag 8 november 2012

VREID om kommande albumet

I en intervju med eGigs berättar VREIDs sångare och gitarrist Sture Dingsøyr samt basisten Hváll bland annat om det kommande albumet som ligger färdigskrivet och beräknas släppas i februari nästa år.

VREID, promobild
På frågan om vad de kan säga om plattan i jämförelse med tidigare album svara Sture med ett skratt att det helt enkelt är bättre än tidigare skivor. Hváll menar att även om det inte är något "chockerande nytt" blir det mer extremt och det brutala är mer brutalt medan det samtidigt finns partier som är mer rockiga. Ett mer skiftande album än tidigare. Albumtiteln släpps om två veckor.

Hváll beskriver VREID som en blandning av KISS, METALLICA och BURZUM; 70-talsrock, 80-talsthrash och 90-talets black metal. Läs hela intervjun med VREID på eGigs, där man också diskuterar medlemmarnas tidigare band WINDIR, vars frontman dog av förfrysning 2004, om samarbetet med Indie Recordings och lite om kommande planer.

Efter den fantastiska plattan "V" från förra året, som fick mig att ta del av bandets tidigare plattor också, ser jag mycket fram emot detta kommande alster. Se också min recension av "V" på WeRock.se

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar