onsdag 21 augusti 2013

WATAIN fyller DN:s kulturdel idag

Dagens DN fyller hela förstasidan i kulturdelen samt i stort sett ett helt uppslag + recension med black metal-bandet WATAIN och deras nysläppta album.  En mycket intressant artikel signerad Andreas Nordström, intervjuobjektet är, som alltid(?), Erik Danielsson, har någon sett de andra tvåbandmedlemmarna intervjuas någon gång? Det vore intressant att ta del av.
Väl förtjänt uppmärksamhet säger jag (se min recension av "The Wild Hunt" nedan) och Fredrik Strage är i sin recension lika slagkraftig som oftast, hör bara på de här omdömena:   
"Watain färdas fortfarande mot mörkrets hjärta men genom vener där inga black metal-band varit förut" och "Watain ägnar sig åt religion, inte skräck... 'All that may bleed' är exempelvis inte menad som någon sorts splatterunderhållning utan, som Erik Danielsson uttrycker det i Sweden Rock Magazine, en låt om att ”alla människor är lika mycket värda”. Det är i så fall en av de mest groteska lovsånger till tolerans som skrivits. Inför döden är vi alla lik, slår Watain fast."
Foto: Mark Metcalfe

3 kommentarer:

 1. Måste köpa prenumeration för att se artikeln du länkar till. Vad trist...

  Men ser att det står att "publiken chockas med en ballad". Verkar ju råda mycket delade meningar om denna They Rode On så jag antar att Erik är nöjd med vad han har åstadkommit.

  SvaraRadera
 2. De här länkarna ska fungera i 24 timmar om jag fattat rätt - utan prenumeration. Prova!
  Recensionen:
  http://www.dagensnyheter.se/shared/5c783f56-edd4-49ca-a762-7b2cc7b48c1e
  Artikeln:
  http://www.dagensnyheter.se/shared/8902304f-2528-457a-bcf4-446115157ce4

  SvaraRadera
 3. Ja det funka. Tackar och bockar!

  SvaraRadera