onsdag 14 januari 2015

Mest emotsedda under 2015 års första kvartal


Mycket gôttigt finns att se fram emot i årets skivutgivning! Jag nöjer mig med att just nu kolla in de närmsta tre månader och hittar till min förtjusning bland mycket annat följande fem kommande, såsom jag hoppas och tror, riktiga pärlor:

RAISED FIST - "From the North", 19 januari


Håller på att lyssna in mig på plattan och gillar det jag hör. Hur den står sig mot tidigare alster? Ge mig lite mer tid så ska jag återkomma till det.
Läs gärna min recension på WeRock av RAISED FIST:s förra album, ”Veil of Ignorance” från 2009.


KEEP OF KALESSIN - "Epistemology", 16 februari


Ooh, vad jag har älskat deras förra platta "Reptilian", nästan sönder och samman sedan den kom 2010. Nu har Torbjørn "Thebon" Schei lämnat, Obsidian C tagit över sången på egen hand och ja, hur detta slutar återstår att se. Lite oroligt, men klart intressant blir det iaf.
Här min recension av KEEP OF KALESSINs "Reptilian" på WeRock.se


MELECHESH - "Enki", 25 februari 


Bandets förra album kallade jag "en mycket trevlig bekantskap med orientaliskt doftande metal", vilket jag numera tycker är en orättvist blek beskrivning av MELECHESHs häftiga platta från 2010. Även här har saker skett i bandet sedan senaste giv, men jag känner mig väldigt förtröstansfull inför släppet. Detta tror jag blir riktigt, riktigt bra.
Jodå, du finner även en recension av MELECHESHs “The Epigenesis” på WeRock

ENSLAVED - "In Times", 4 mars


De senaste fem ENSLAVED-albumen tog vart och ett hem Norges motsvarighet till Grammis-utmärkelsen för hårdrock/metal under sitt utgivningsår. Blir det en upprepning i år? Det återstår att se. Äckligt skickliga musiker som skapar perfektionistisk extrem metal är iaf bandets signum. Har inte hört ett pip av det nya materialet än, bandets 13:e album, men det läcker väl nåt snart nog hoppas jag.
Min recension på WeRock av ENSLAVEDs "Riitir" från 2012.

APOCALYPTICA - "Shadowmaker", 2 april

Och listan avslutas med ny efterlängtad finsk cello-metal. Jag har ingen koll på vad denna platta kan väntas innehålla av gästsångare och andra inslag, vilket APOCALYPTICAs skivor brukar kryddas med. Ser dock även mycket fram emot detta det åttonde kapitlet i bandets katalog.
"7th Symphony" recenserade jag på WeRock 2010.

Och det är som sagt bara en liten del som släpps just under de närmsta tre månaderna. Vad har jag missat? Säkert en hel del som du ser fram emot?

3 kommentarer:

  1. Härligt att se att du är igång med bloggandet igen :-)

    SvaraRadera
  2. Melechesh är högintressanta, Enslaved brukar leverera men även Keep of Kalessin skall jag hålla ett öga på trots att jag tycker att deras senaste skivor inte är så bra.

    SvaraRadera