torsdag 14 juni 2018

Inför Borgholm Brinner 2018

Älskade In Flames ställer till med stort metalparty på Öland i sommar! En egen tvådagarsfestival på Borgholms slott 27-28 juli, med ganska blandade gäster från metal-sfären. Då jag ska dit för att rapportera från festivalen börjar jag redan nu peppa med att lyssna igenom musik från de uppträdande banden. Och vad är då mer naturligt än att börja med huvudbandet självt. Med start från början lyssnar jag mig just nu igenom In Flames katalog. 

"Vaddå?" säger någon mig närstående, "du har väl koll på allt från IF redan?!" Men nej, dels har jag fortfarande rätt dålig musikalisk koll på bandets tidigaste utgivningar, dels måste jag ju (med viss bävan) följa bandet ända fram till idag. Dvs åter ge mig i kast med de senaste alstren och framför allt "Battles" som jag ärligt talat försökt ignorera så gott det gått efter de initiala lyssningarna ... Men nu måste jag dit igen antingen jag vill eller inte, och försöka förstå nåt av det jag hör. Och att detta (också) är "mitt In Flames".

Sen finns det en massa annat gôtt att glädjas åt på Borgholm Brinner. De band jag ser allra mest fram emot är Satyricon som bjöd på ett fantastiskt album och årets bästa låt förra året. Därtill Raised Fist som golvade mig med "From the North" två år tidigare. Dark Tranquillity återser jag så hjärtans gärna och hajpade Tribulation ska bli kul att se för första gången. Återkommer med mer förberedande pepp!
Mina tre favoritskivor med In Flames på Spotify
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar