söndag 24 november 2019

Årsbästakandidater 2019: del 3

Mars månad bidrar med en hel del kandidater till årsbästalistan. Både storheter som In Flames och Devin Townsend men också tidigare för mig okända akter som finska Mustan Kuun Lapset och italienska Black Therapy. Spotifylista längst ner i inlägget.

In Flames - I, the Mask

Ja men åh vad härligt var det inte att kunna njuta av ett nytt In Flames-album igen! Efter bottennappat med Battles då. Många fina spår på den här plattan och inte minst titellåten I, the Mask som är en riktigt snygg röjare.

Min recension av In Flames - I, the Mask på Gaffa

och sen skrev jag även för WeRock, en lite längre recension


Mustan Kuun Lapset - Valo

Detta har varit ett år med ideligen nya bekantskaper som emellanåt blivit verkliga följeslagare.

Mustan Kuun Lapset med enbart sång på finska fångade mitt intresse med sin snyggt melodiska mörka metal på albumet Valo. Eftersom all lyrik är på finska så förstår jag noll av.

Ingen recension på mina närmsta kanaler så var så god att lyssna och avgör själv!

Devin Townsend - Empath

Det kan ju bli nästan precis vad som helst när Devin Townsend sätter igång sina halvgalna musikeskapader. Och just så är fallet i årets album Empath.


Som Martin avslutar sin recension av albumet Empath på WeRock; "Den kanske inte faller er helt på läppen, men att säga att den är ointressant är helt omöjligt."

Kan bara hålla med kollegan där.


Tengger Cavalry - Northern Memory

"Nä, fy fan", "skumt" och "sjösjuka fioler" var kommentarer av kollegerna på Werock när jag presenterade en låt av mongoliska gruppen Tengger Cavalry i mars månads Hot Or Not.

Jag vidhåller dock att detta är både annorlunda och bra, bara en låter öronen lite vänja sig vi instrument som dombra och morim khuur.

Här finner du WeRock-kamraternas kommentarer till låten Forgin.


Children of Bodom - Hexed

Vi återvänder till Finland och landets stolthet inom melodisk dödsmetall. Bandet släppte sitt tionde album Hexed och väldigt mycket är sig likt sedan tidigare. Platitudes And Barren Words och Hecate's Nightmare är två spår som ändå delvis motsäger detta och samtidigt är de två av albumets bästa låtar.

"Inte speciellt svårlyssnad och kanske mer svängigt catchig än någonsin" skrev jag i min recension på Gaffa av Children of Bodoms Hexed.


Black Therapy - Echoes of Dying Memories

Ett annat för mig fram till nu okänt band är italienska Black Therapy som med Echoes of Dying Memories släppte sitt tredje album. Melodisk dödsmetall men också mycket svartmetallkänsla, vilket tilltalar mig.

Även ett spår från denna hamnade på Hot or Not på WeRock, februari-versionen, där omdömena från kollegerna om låten Dreaming var lite blandade.

VLTIMAS - Something Wicked Marches In

Också denna dök först upp på WeRocks Hot or Not där Robert presenterade oss för låten Praevalidus.I min kommentar då sas att "Det här river i hjärterötterna, känns friskt och vitalt trots att det är ett gäng riktigt rutinerade rävar som gått ihop i detta projekt."

Svärtad extremmetall av tidigare medarbetare i band som Mayhem, Morbid Angel och Annihilator. Höga förväntningar som höll måttet.

Här kan du  läsa Roberts recension av Something Wicked Marches In på sajten Heavy Metale
  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar