fredag 12 december 2008

The Perdition EP

Äntligen! Nu kommer Enslavement of Beautys nya skiva, "The Perdition EP".

Myrholt med Gaia EpicusSedan "Mere Contemplation" släpptes för halvtannat år sedan har längtan efter mer varit i ständigt stigande. Och fyller den nya skivan de höga förväntningarna? Definitivt. I tillägg till det sköna instrumentala inledningsspåret fylls denna EP med fem låtar, väldigt olika i karaktären, men samtliga med allt det som jag värdesätter högst hos EoB, bara ännu mer utmejslat än tidigare: Melodisk metal, ljuv symfonisk musik, och i kontrast, Myrholts helt sönderslitande röst, och med en lyrik som kan få dig att fullständigt tappa koncepten.

På Werock finns min recension av The Perdition EP. Enda anledningen att den inte får det absoluta toppbetyget 10 är att det skulle betyda att bandets ultimata skiva nu är gjord. Jag tror trots allt inte det. Enslavement of Beauty kommer fortsätta utveckla sin unika kombination av melodisk, sofistikerad metal, sårig black metal-sång och en lyrik som berör en på djupet. Ännu inte ens anade djup och höjder kommer att nås.

Skivan kommer i en snar framtid (kanske redan när du läser detta ;) kunna beställas bl.a. direkt från Delirium webshop.
Lush


1 kommentar:

 1. Är du intresserad av att skriva några inlägg ibland på en ny site som vi håller på att starta som heter metalvideo.se ? Den är i en stängd Betaversion just nu men är du intresserad så hör gärna av dig så får du inloggningsmöjlighet.
  Vi satsar mest på att samla så många bra videos som möjligt men för att ha lite annat av intresse skulle lite recensioner och nyheter behövas och du verkar vara väldigt duktig på detta område.
  Det skulle vara en stor tillgång om du bara ville dela med dig av lite material, eller om vi får "låna" material från din blogg givetvis med källhänvisning. Men helst fick du skriva, eller klippa och klistra från din blogg själv.

  Förstår om du inte kan då du verkar involverad även i Werock så det tar säkert en massa tid.
  Siten är ju bara ett hobbyprojekt (Än så länge)så någon lön kan tyvärr inte utges, men en stor eloge kan man få om man är flitig :-)

  Hälsningar
  /Jörgen "Kunuki"
  admin@metalvideo.se

  SvaraRadera