onsdag 31 december 2008

Topp 10 2008, plats 1

Enslavement of Beauty - "The Perdition EP"

Musiken jag väntat på hela året...
Det behövdes inte ett ögonblicks fundering sedan jag fått lyssna till denna skiva, vad som skulle hamna högst på min årsbästalista. Enslavement of Beauty ger allt jag vill ha i den intensivt täta "The Perdition EP".


Ren kärlek är det enda jag kan beskriva min relation till denna musik med. Det är så smärtsamt, så brutalt vackert. "..stormande känsla i möte med musikaliskt välproducerad, balanserad kvalitetsmetal" skrev jag i recensionen på Werock.

bandets Myspace går det för närvarande att lyssna på vardera en låt från varje av Enslavement of Beautys fem utgivningar, inklusive demon "Devilry and Temptation" från 1998. Gör det.

Enda problemet var den framflyttade utgivningen. Men... vad har man en blogg till om inte för att skriva om det som man vill förmedla till andra? Och detta är min absolut bästa musikupplevelse 2008 :)

Ni som följer bloggen vet att Kim kan ha lite svårigheter med en del musikvideor, inte minst de som görs inom extreme metal. Ibland är de helt bedrövliga, någon gång acceptabla, mycket sällan bra. Videon nedan rekommenderar jag varmt. Så då förstår ni...

Lush


9 kommentarer:

 1. Black metal blandat med...? Videon var lite skum tyckte jag också, men den kanske inte så skum om man läser låttexten.

  SvaraRadera
 2. Tack för det, höll ju på att gå under av nyfikenhet...
  Borde ju dock ha förstått att Myrholt skulle återvända på listan. Bra val även om jag föredrar mörkret hos Tremor. Tack för mycket intressant och spännande läsning både nu och under resten av året. Gott nytt!

  SvaraRadera
 3. Mesphito: De kallar inte själva sin musik BM, även om den ofta benämns så, kanske melodisk extrem metal eller något?

  Det kommer så småningom en intervju med sångaren, Myrholt, på Werock, där det säkert kommer handla en del om texterna, hoppas jag :)

  Dark lyrics: http://www.darklyrics.com/lyrics/enslavementofbeauty/theperditionep.html#3

  Shadows: nä det var nog inte så svårgissat. Hade ju dessutom EOBs förra platta på förstaplats 2007 också :)

  Tack själv för din alltid intressanta blogg, och inte minst för givande diskussioner om black metal och annat!

  SvaraRadera
 4. det bästa med bloggar är att man kan hitta nya skivor/band ditt val av 1:a plats band har jag aldrig hört, så nu vet jag vilken cd jag ska låna på bibiloteket för att sedan köpa i fall den är bra...min lista är dock;

  In Flames
  Volbeat
  Draconian
  Pain
  Dismember
  Tiamat
  Disfear
  AC/DC

  Henrick

  SvaraRadera
 5. Okej, tackar för länken Kim. Jag glömde visst att nämna att jag syftade på "black metal"-growlet.

  SvaraRadera
 6. Ja visst, Mesphito! Bland annat rösten är det som också får mig att associera till black metal.

  Hänrik: När EPn ges ut kommer den iaf finnas på ett par bibliotek, det kan jag lova :) Men det är jättebra att musiken efterfrågas på biblioteken runt om, så får vi ett bättre utbud.

  Vi har iaf tre gemensamma på listan, inte så illa :) Volbeat, däremot, som dyker upp på många listor just nu, förstår jag mig inte alls på. Jag ska erkänna att jag inte hört hela plattan, men inte längtar efter heller...

  Förresten, har du funderat på att tillåta kommentarer på din blogg? Vore trevligt :)

  SvaraRadera
 7. ska be "mitt" bibliotek köpa den, när jag numera också lånar skivor där...kommer att komma hem en hög med skivor därifrån snart - typ av fyra av banden till årets metaltown...det ska bli kul att lyssna på...ska tillåta kommentarer på bloggen, brukar dock inte skriva så ofta där...brukade inte innan jag hittade din blogg kommentera heller...men tider ändras...Volbeat tycker jag bli bättre desto mer man lyssna på skivan Guitar Gangsters & Cadillac Blood - den enda skivan jag har av dem..

  SvaraRadera
 8. Edvin 'Bat4Dead' Ekström20 augusti 2009 04:04

  Hamnade här av en slump (Google + EoB) men skönt att höra att det finns fler EoB älskare ;)

  SvaraRadera
 9. Tack för kommentaren, och detsamma, Edvin, jag blir alltid glad när jag "träffar" fler EoB-fans :) Den här plattan är mycket bra, men kanske håller jag deras första, Traces O' Red, allra högst.

  SvaraRadera