måndag 21 september 2009

PRIMORDIAL

(Eftersom bloggen inte handlar ett enda dugg om min vardag så slipper ni här läsa utläggningar om varför det är/har varit glest mellan inläggen ett tag nu ;)

Wikipedia: A.A. NemtheangaIrländska PRIMORDIALs senaste album, "To the Nameless Dead" som gavs ut för snart två år sedan, är en röjig platta med folkmusikbemängd metal, här kallad "celtic metal". Själv gillar jag det lite råa soundet på deras tidiga plattor, inte minst debutalbumet "Imrama" som i år getts ut på nytt, men också den mer episka "The Gathering Wilderness" från 2005.

Nedan en liveupptagning 1994, en låten The Fires... från "Imrama", och en inspelning från 2008, den låten finns på "To the Nameless Dead".
4 kommentarer:

 1. OK, så då tänker jag inte fråga vad det beror på att du varit rätt så "tyst" på sista tiden - utan bara konstatera att det är trevligt att du är med i matchen igen... :-)

  SvaraRadera
 2. Åh, Primordial minns jag från nån gång i början av 2000-talet, när de släppte "Spirit the Earth Aflame". Snacka om ondskefull stämning på den plattan, utan att behöva skrika om Satan i varannan mening. ;)

  SvaraRadera
 3. Hej!

  Jag skulle vilja komma i kontakt med dig, kan du maila mig på therese@aperapeescape.com?

  Mvh
  Therese

  SvaraRadera
 4. Primordial är en av de bästa metalband som finns idag. Kolla in här för lite info om Primordials utlovade dvd. http://metalfilm.blogg.se/2009/september/primordial.html

  SvaraRadera