söndag 15 november 2009

Intervju med Andreas i IGNEOUS HUMAN

Edit: Kolla in IGNEOUS HUMAN-tävlingen hos bloggrannen Metal! och ta chansen att vinna ett signerat ex av plattan.

Foto: Daniel FalkEfter att glatt ha kunnat utse IGNEOUS HUMANs spännande album till "Årets svenska metaldebut" på Werock, ville jag höra lite mer om plattan och om musikerna bakom. Jag fick svar på mina nyfikna frågor av sångaren i bandet, Andreas Joelsson, som berättar om den rätt omvälvande musikaliska process bandet genomgått under tillkomsten av "Pyroclastic Storms". Både bandet och musiken förändrades och förnyades.

-Ingen av oss insåg att det skulle betyda en sådan stor förändring i musiken. /../ Men jag är glad att förändringen blev så stor, det har gett bandet en tydlig musikalisk identitet.

Och vad det hela till slut utmynnat i är Andreas mycket nöjd med.

-Vi tror oss ha musik till tvättäkta metal heads som gillar våra tyngre och aggressiva element. Men de melodiska, musikaliska och rockiga inslagen borde även tilltala 60- och 70-talister.

Mm, så kan det mycket väl vara. Hur denna musik kom till och om en hel del annat läser du i intervjun på Werock.

4 kommentarer:

 1. Hej Kim.

  Ville bara meddela att jag nyss blev tagen i örat av IH:s sångare Andreas kring mina (på bloggen framförda) synpunkter på deras alster "Quake".

  Tänkte att det kunde intressera dig... :-)

  SvaraRadera
 2. Det var mycket upplyftande att läsa hur ditt och Andreas samtal utvecklades. Jag har ju sett tidigare din förmåga att själv reflektera över dina ståndpunkter och, om motiverat, ändra dem. Denna gång lyckades du/ni ta ett steg till :)

  SvaraRadera
 3. Bara så ni vet så kommer jag upp till Stockholm ikväll! Hoppas vi synes!
  Ha det gött! / Andreas / Igneous Human

  SvaraRadera
 4. Rösta fram Igneous Human på Swedish Metal Awards:
  http://www.agonyzonemagazine.com/sma/nomineringar.html/

  SvaraRadera