söndag 12 september 2010

APOCALYPTICA och fler recensioner

APOCALYPTICA, 7th SymphonyDetta är en något kortad version av min recension av "7th Symphony" på WeRock.

APOCALYPTICA intensifierar i denna sin sjunde giv sitt alldeles egna koncept av cello-metal, med tyngd, finess och ytterst skickligt musicerande. Inledande "At the Gates of Manala" sätter standarden verkligt högt och det finns åtskilliga fler lika lysande pärlor på albumet ”7th Symphony”. Tyvärr håller dock inte riktigt alla spår lika fin standard.

Majoriteten av låtarna är instrumentala och de svagaste spåren på skivan är ett par av låtarna med sång, medan de två återstående låtarna med vokalinsats hör till de riktigt bra spåren; första singeln från albumet, "End of Me", förgylls med brittiska Gavin Rossdales röst och "Bring Them to Light" gästas av Joseph Duplantier från franska GOJIRA, vilket gör en mycket bra låt än bättre.

Bästa spåret är dock den strålande "2010" med förstärkning i form av SLAYER-trummisen Dave Lombardo. Det är andra gången på rad som detta fruktbara samarbete mynnar ut i ”bästa låten på plattan”-resultat; på ”Worlds Collide” lämnade Lombardo motsvarande tribut till spåret "Last Hope".

I det stora hela är ”7th Symphony” en briljant skapelse. Om jag finge byta ut de båda svagaste låtarna på standardutgåvan mot bonusspåren på 'Delux'-versionen av skivan, "Through Paris in a Sportscar" och The "Shadow of Venus", så bleve det en riktig fullträff...


Läs mer på WeRock.se där du även finner fler Mitt i månaden-recensioner av album med t ex Death Angel, Kataklysm och Made Of Hate.

3 kommentarer:

 1. Jag lovar, jag kommer nog aldrig at lyssna på deta frivilligt. Är det bra? Jag är skeptiskt. 8)

  SvaraRadera
 2. Ojoj, nu blir jag riktigt bekymrad... Min recension måste vara väldigt dålig om det inte framgår hur bra Apocalyptica är - enligt mig iaf :) Du bör absolut ge detta en chans! Kanske har du hört deras tidiga Metallica-covers? De var bra då också - men deras musik har utvecklats mycket sedan dess.

  Har du Spotify?
  http://open.spotify.com/artist/4Lm0pUvmisUHMdoky5ch2I

  SvaraRadera
 3. hej jag håller på att marknadsföra ett grymmt hårdrocks event som sker nu i höst den 25-26 november
  Rockin The Galaxy som presenteras av Club Centurion Lillasyster och 29 andra band från runt om i Sverige kommer att spela på den 24 timmar långa kryssningen detta är något man bara inte vill missa det kommer även ske tävligar ombord på båten med grymma priser
  kolla in hemsidan för mer info och även hur man bockar biljetterna som bara går på 295 kr inkl hytt
  http://www.clubcenturion.se/index.php?p=1_30_Pressrelease-Galaxy-swe-
  jag undrar även om du skulle vilja länka till oss från din bloggtack i förhand
  MVH
  Pernilla
  hoppas vi ses på kryssningen

  SvaraRadera