tisdag 11 januari 2011

Peter Iwers om nya In Flames-plattan


Som nämnts tidigare sänder Radio Bandits morgonprogram För Tidigt från IN FLAMES studios denna vecka.

På bilden Bollnäs-Martin i en av maskerna från Mirror's Truth-videon (bilden tagen från IF:s facebook).


Peter Iwers på Gröna Lund 2008 (eget foto)

Peter Iwers var hemma i studion och med i programmet denna morgon. IN FLAMES-basisten pratade lite om nya albumet, 12-13 låtar inspelade och "råmixade". Iwers sa inget direkt överrrumplande kanske, men det nämndes ett "något mörkare" sound, en fortsatt utveckling - ingen kan alltså vänta sig at IF "återgår till sina rötter" eller nåt liknande - och att det naturligen kommer bli annorlunda "eftersom IN FLAMES är en kvartett nu". Vilket alltså i klarspråk måste betyda att någon ersättare för Jesper inte är aktuell, för närvarande iaf.

Visste man det inte förut fick man också höra att Peter Iwers idoler är IRON MAIDEN och - kanske lite mer oväntat - Tom Jones. Och även om han har träffat Tom Jones, och flera gånger IRON MAIDEN, vill han ändå "unna sig själv att vara fan". I sin egen roll som musiker och idol är "strävan att aldrig bete sig som en dryg person". (Som ni förstår är mina citat ungefärliga, utifrån radiolyssningen)

Räkna med att det kommer fler små referat från programmet här på bloggen under veckan. Jag lyssnar så mycket jag har möjlighet till. Säkert kommer de övriga IN FLAMES-medlemmarna också dyka upp i studion vartefter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar