fredag 3 juni 2011

Videointervju med IN FLAMES Anders Fridén

INFLAMES 2011 (promobild)
Ännu en youtube-video idag. En trivsam intervju från Tyskland, på engelska, där Anders Friden pratar om den just påbörjade turnécirkusen med IN FLAMES, brytningen med Jesper Strömblad, hur det hela började med Göteborgssoundet och naturligtvis om det kommande albumet; "Det är inte så överraskande, det är väldigt mycket IN FLAMES, med en liten ny twist antar jag, men det gör vi med varje album. Det låter väldigt bra, produktionsmässigt. Vi la låtordningen väldigt tidigt för att verkligen skapa ett album, inte enbart ett antal låtar."

Fridén säger också att låtarna inte är mer melodiösa nu än t ex på "Jester Race" (första IN FLAMES-plattan med hans medverkan) men att det är inspelningsmöjligheterna, tiden i studion och produktionen som skiljer dem åt. Men att det finns även snabba och tunga låtar på "Sounds of a Playground Fading".

Högintressant är den delen av intervjun där Fridén berättar om de tankar som inspirerat texterna på plattan. Fridén avslutar för övrigt med att säga att så länge passionen finns kommer IN FLAMES att fortsätta, kanske rullar de in på scen i rullstol till slut...

Nä, nu får ni lyssna på resten själva. Håll till godo! Och glöm inte tävlingen där du kan vinna en "Lunar Strain"-box.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar