fredag 26 augusti 2011

METALLICA och Lou Reed

Det har snackats ett tag nu om det här rätt oväntade samarbetet. Oväntat inte framför allt pga musikaliska olikheter utan för att åtminstone jag inte väntade mig att vissa lätt egocentriska METALLICA-medlemmar skulle ge upp den musikaliska friheten så pass som det måste innebära att samarbeta med en högst namnkunnig sångare/låtskrivare som står utanför bandet. Men hjärtligt grattis till dem för att de gör det!

De första låtarna till alstret, som får namnet "Lulu", skrevs från början av Lou Reed med tanke på en musikal/teater, i sin tur inspirerad av 1800tals-expressionisten Frank Wedekinds dramer "Earth Spirit" och "Pandora's Box", men blev sedan alltså istället grund för detta hans samarbete med METALLICA. Albumet släpps 31 oktober och några av låttitlarna är publicerade:

* Junior Dad
* Little Dog
* Mistress Dread
* Pumping BloodHur detta kommer låta? Ja, enligt Blabbermout berättar Kirk Hammett hur låten Junior Dad tog både honom och James Hetfield så starkt att de fällde tårar. I övrigt vet nog bara de närmsta ännu hur detta låter, men arbetet kan följas på den gemensamma sajten, lättamt benämnd "Loutallica".

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar